[鍵盤] md 有 kbd75

md 有 kbd75,有無師兄想入坑?我心思思想入個。不過要自己焊,其實容易焊嗎?
我睇到鍵盤側邊有RGB 燈,咁keycaps 下可否自己加燈?
https://www.massdrop.com/buy/kbd75-custom-mechanical-keyboard-kit

除非想要佢啲顏色..否則我睇唔到咩原因要喺MD 買而唔喺淘寶買...
而且淘寶無LIST出嚟嘅顏色...你問佢佢應該都有

KEYCAPS底可以自己加單色燈

我去taobao 睇下先

而且淘寶買,可以俾錢叫佢焊埋
不過唔建議,因為佢跟嗰隻衛星軸聽講係幾差下XD
啲人通常都自己另外買衛星軸

網頁寫 "是否有多媒體功能鍵 : 無" 即使我 program 過所有key 都唔可以加 play pause next 鍵?  FN + F1 . F2... etc

網頁寫 "是否有多媒體功能鍵 : 無" 即使我 program 過所有key 都唔可以加 play pause next 鍵?  FN + F1 . ...
dan_dan 發表於 2017-7-11 10:41

呢啲基本嘢應該唔會唔SUPPORT
不過你可以問下個賣家

呢啲基本嘢應該唔會唔SUPPORT
不過你可以問下個賣家
masseffect 發表於 2017-7-11 11:12

z 軸好貴,我想試下不過佢最輕觸法點要65g 力,如果用來長時間打機打字會好攰

z 軸好貴,我想試下不過佢最輕觸法點要65g 力,如果用來長時間打機打字會好攰 ...
dan_dan 發表於 2017-7-11 11:36

Z軸係嚴重overpriced ,不過有好多人鍾意
Z軸最輕係62,而且嗰個唔係觸法點FORCE,係BOTTOM OUT FORCE

Z軸係嚴重overpriced ,不過有好多人鍾意
Z軸最輕係62,而且嗰個唔係觸法點FORCE,係BOTTOM OUT FORCE ...
masseffect 發表於 2017-7-11 11:44

明白,62g force 太重,長時間用會手殘 。我諗會揀返g 啡軸。另外衛星軸可以會買埋透明個款。親落 G 軸透明殼好靚,個透明衛星軸都幾"那利" 下...

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

明白,62g force 太重,長時間用會手殘 。我諗會揀返g 啡軸。另外衛星軸可以會買埋透明個款。親落 ...
dan_dan 發表於 2017-7-11 12:00

62G 都叫重?cherry 最輕嘅都係60G...

你POST呢隻衛星軸係ZEAL 嘅..梗係貴