[其他] 有無師兄用梗 Steelseries Arctis 5 / Arctis 7?

如果邊位師兄有用呢兩個 model 的話,可否幫小弟一個忙,入一入 Windows 既 "聲音" setting 睇睇:

多謝師兄幫忙!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Steelseries Arctis 3/5/7都係左右各一單元,要模擬5.1/7.1聲道的話要用自家driver (Steelseries Engine 3) set DTS enable,不過效果唔保證好

我自己基本唔會用
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我都用5,但開同唔開都好像冇咩分別咁

Steelseries Arctis 3/5/7都係左右各一單元,要模擬5.1/7.1聲道的話要用自家driver (Steelseries Engine 3)  ...
INGRAMLI 發表於 2017-7-15 16:38

我都用5,但開同唔開都好像冇咩分別咁
andyhiro 發表於 2017-7-15 17:14

兩位師兄,可否幫忙入 WINDOWS 聲音 SETTING 入面睇睇 (請參照1樓嗰幅圖),ARCTIS 耳機有無 7.1 選項?  謝謝!!

兩位師兄,可否幫忙入 WINDOWS 聲音 SETTING 入面睇睇 (請參照1樓嗰幅圖),ARCTIS 耳機有無 7.1 選項?  ...
botsang 發表於 2017-7-15 17:50

冇得set

冇得set
INGRAMLI 發表於 2017-7-15 18:53

請問佢顯示乜野?是否兩聲道?

我搵過,是有其他,5.1,7.1 ,4聲道,但這個是原本SOUND CARD 既設定,而A5不能入設定,(灰色)

我搵過,是有其他,5.1,7.1 ,4聲道,但這個是原本SOUND CARD 既設定,應該不關A5事
andyhiro 發表於 2017-7-15 19:15

唔該師兄
咁小弟就打消買佢既念頭了

而你圖片,我見都應該是原本sound card

回覆 8# botsang

你想打槍GAME?