[鍵盤] 請問有無 function key淘寶機械鍵盤?

請問有無 function key淘寶機械鍵盤?

想買隻可記憶、可設定輸入掣既機械鍵盤
Razer / asus 都有,但諗住放公司用,睇下淘寶有無啲平平貨

好似 asus strix tactic pro咁,左手有10個自行 setup 掣咁

唔知有無呢?謝謝推介

如果要額外鍵既有D難度
只係文書用可以試下用多個鍵盤用LUA MACRO + AUTO HOT KEY
但係要自己寫SCRIPT

買隻programmable 嘅numpad?

買隻programmable 嘅numpad?
masseffect 發表於 2017-7-21 20:34

唔太明白,請明示~~

呢類?

再唔係自己整一個
pc323 發表於 2017-7-23 21:38

好似好高深技術播,我驚搞唔掂呀~~~哈哈

唔太明白,請明示~~
dearkaki 發表於 2017-7-23 20:10

有啲CUSTOM 嘅NUMPAD,係可以REMAP過晒啲KEY
其實你所講嘅FUNCTION KEY 係要有咩功能?

有啲CUSTOM 嘅NUMPAD,係可以REMAP過晒啲KEY
其實你所講嘅FUNCTION KEY 係要有咩功能? ...
masseffect 發表於 2017-7-24 00:44

其實我用緊呢個,左邊10個「m掣」,都係做 crtl+v / crtl+c / crtl+x  之類,其實要求唔高的
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實我用緊呢個,左邊10個「m掣」,都係做 crtl+v / crtl+c / crtl+x  之類,其實要求唔高的
...
dearkaki 發表於 2017-7-29 08:08

咁呢啲功能就實有
不過好多都會係好似RAZER/ASUS 咁容易可以SET 啲KEY
同埋好多都要自己焊啲SWITCH(不過唔難),而且亦都未必平

其實樓上POST 嗰條LINK應該都符合你要求?

咁呢啲功能就實有
不過好多都會係好似RAZER/ASUS 咁容易可以SET 啲KEY
同埋好多都要自己焊啲SWITCH(不過 ...
masseffect 發表於 2017-7-29 10:55

但唔知有無好似