[開箱] 冷門神級gaming mouse SwiftPointZ

本人有用開swiftpoint GT 的超mini無線mouse 勁好用的

近排收到佢有個特價email 我就click入去睇下發現原來出左隻神級gaming mouse
仲要做超級特價減90USD即140USD (原價240USD) 我沒打錯的確係勁貴的

但睇完個demo片後我就愛上了,才發現他真的係神級gaming mouse
-有gyro technology 可當 joystick control
-Lightning fast access to 18 button actions (Fingertip Buttons , Trigger Buttons)
-Tactile vibration feedback  有震動
-force sensors detect a ‘deeper click’  (deeper click 同force touch差不多的東西)
-可program
-可由100-12000 每100禁調
-有個OLED mon 仔

https://www.youtube.com/embed/ehCjeLwVSdE
條片係上面

所以沒點念我就沖左隻回來

上星期order 今天才到貨 問野係NZ寄過來的所以都要點時間

唔講太多開箱先
今日到手外國人D包裝真的沒中國做得禁好XD,得一層仔膠包主

好主角出場la 過千$的驚明老鼠

有勁多個制

打開la 有個保護盒

再打開個盒woo 好多野

隻mouse

mouse個低可以調節&轉module 個module用磁力吸主好正

個周邊set
上面果個係joystick control module
左四粒 Trigger Buttons 右四係Fingertip Buttons
下面係fixed module

開箱開到呢到先今晚回去打機先再report

基礎setting 圖
可以張D config 寫入mouse 當你去到另一部機不用setting過
Profile 可以係個mouse 到switch

Lclick的基本config 已有deep click 50%力 但係沒set野要自己set (因為我係開新profile)

你覺得只有過0%/50%揀係就錯了,可以再細分為 0% / 50% / 80% ,
再細分D都得 0% / 30% / 60% / 90% 但我想不到點解要禁setting
下面會睇到係一對一對的 大過50% 返應config 同 返回50% 返應config

之後我可進入大過80%返應config 有D micro 記住set返回的config
係config page 你會見到有micro set la

以下係micro 玩發 in 大過80%力 deep LClick
#1 震動力度0-120% & 震動時間
#2 揀左mouse click Tap (另有得揀為hold down& Release )
#3 我揀左repeat #2 3下

呢個係Trigger button config page
有分為push&pull

呢個係體感page 同力度一樣可再細分好多個方度為一個funation

介紹禁多先
期實官網support page 可以自己download 佢個config apps 來玩 setting & config 沒mouse 都用到個apps 去做設定
因為隻apps每次setting完係要save入返隻mouse 先會生效

-------------------OLED 圖集-----------------------
普通時間下

向右拿起大過一個角度入config

可set DIP

switch profile

show 重力 mode

show 力度mode

隻mouse重嗎?
條片玩直升機要吊起隻mouse

隻mouse重嗎?
條片玩直升機要吊起隻mouse
Dominator 發表於 2018-2-5 16:13

有個joystick control module 唔洗吊起隻mouse ga~
我個人覺得唔係好重

回覆 4# shal

嚇得我
以為要吊住隻手咁玩

回覆  shal

嚇得我
以為要吊住隻手咁玩
Dominator 發表於 2018-2-5 16:38

hahaha
其實個joystick module 都幾方便上飛機就張隻mouse 放系個module上面就會磁吸主
洛飛機用手指公一tick就能拿掉

唔錯!

見個joystick module有心幾有興趣
但實際用唔知實唔唔實用

btw 相影得好靚

見個joystick module有心幾有興趣
但實際用唔知實唔唔實用

btw 相影得好靚
ak8 發表於 2018-2-5 21:42

隻mouse實制用jositck mode 每隻game 都要做一做前期setting & mouse config Setting
不過set好後真的很正,作晚打左陣COD WWII 好爽,我set左好大部分制係mouse上用

8百港紙買到呢隻 mouse 真係幾正
但要原價近2千買就真係落唔到手
上過官網睇,佢會彈 popup 比 30USD coupon
但要千7都仲要認真考慮下。。。

睇左Reviews有人話佢無得set marco?
可以 cap 多啲 setting 黎毒下我地嗎