[操作疑難] IKBC F108 RGB 部份燈長亮, 壞左?

各位師兄,我隻IKBC F108 RGB 部份燈長亮, 試過FN+R reset都係咁,請問係唔係壞左?謝謝

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)

各位師兄,我隻IKBC F108 RGB 部份燈長亮, 試過FN+R reset都係咁,請問係唔係壞左?謝謝

via HKEPC IR Pr ...
beyondcool 發表於 2019-1-19 20:35
係咪用咗燈光記憶區域功能制?按FN + (1-9) >> FN+~ 再按長亮的鍵去關燈,完成後再按FN + ~結束,呢個功能畀啲經常用某些鍵去打機嘅玩家,例如:qwera, wasd。

經測試,FN + (1-9) 係個memory去記憶長亮鍵組合的,例如FN+1(QWERA),FN+ 2(WASD)

係咪用咗燈光記憶區域功能制?按FN + (1-9) >> FN+~ 再按長亮的鍵去關燈,完成後再按FN + ~結束,呢個功能畀 ...
jc0604535 發表於 2019-1-19 22:20

第一次玩RGB keyboard, 可能之前亂按攪錯曬。想問點攪番好?

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)

第一次玩RGB keyboard, 可能之前亂按攪錯曬。想問點攪番好?

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3) ...
beyondcool 發表於 2019-1-20 00:02
用FN +1-9 鍵,睇下係邊個記憶令到燈亮起:
按FN + (目標鍵) >> FN+~ 再按長亮的鍵去關燈,完成後再按FN + ~結束
係IKBC F系列功能鍵問題,不關RGB /單色燈事。