[其他] 請問有無 book scanner推介?

我有大量書本想scan 入電腦,請問有無  book scanner推介?

A3 size 好似有非接觸式掃描器

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

回覆 2# 傑洛

果D 非接觸式掃描器scan 出來效果好唔好?
    本來睇中optibook a300  ,睇到珍寶個網有,但問佢地又無賣.

我幾年前係珍寶買過optibook 4800.個時買2600蚊,仲平過大陸,宜家加晒價.估唔到買scaner都可以升值.

呢部機用左幾年,掃左成二十幾本書,啲書圖書館借,真係抵玩,省左好多買書錢!

回覆  傑洛

果D 非接觸式掃描器scan 出來效果好唔好?
    本來睇中optibook a300  ,睇到珍寶個網有, ...
alankwok1234 發表於 2019-4-13 13:02

佢地好似可以帮你訂,我個時都係帮佢地訂!

原來可以搵佢地幫我訂.
不過我睇中Brother ads-2800w (問過有貨)或ScanSnap iX1500 (唔知有冇得訂)
放上去佢自己scan 唔洗煩
但唔知可以SCAN 216MM闊呢 我見brother果部好似只可SCAN到212MM闊(可以放到216MM闊,但好似SCAN唔晒)

*brother hk果網站(Document Scanning Width        A4, LTR : 212 mm, 8.34 inch)
日本同美國個網冇提到

原來可以搵佢地幫我訂.
不過我睇中Brother ads-2800w (問過有貨)或ScanSnap iX1500 (唔知有冇得訂)
放上去 ...
alankwok1234 發表於 2019-4-16 12:30

你呢個係要全本書拆左來掃,拆完本書基本上係掉得.
如果係要圖書館借書scan,呢個唔太適合.
BTW如果要拆書,建議買埋切紙機!

我係想SCAN 晒屋企D書就掉晒去

回覆 8# fireeye

去過中南睇過Carl DC210N 要1100
Carl DC200N 450