[鍵盤] 係online shop 見到 SteelSeries Apex 7

係online shop見佢而家千五蚊一個,打算入手一個,求意見

回覆 1# deep5

要頂級手感有Filco / Happy Hacking
玩RGB同Cherry軸有Corsair
唔要Cherry軸有logitech G軸 (Omron 代工)

點解要買啲中國軸 keyboard (GATERON代工)

steelseries做左電競產品咁多年,牌子上就一定靠得住架啦.見佢可以禁到5000萬下都已經係好襟用架啦

冇特長就係佢嘅特長

via HKEPC Reader for Android

回覆  deep5

要頂級手感有Filco / Happy Hacking
玩RGB同Cherry軸有Corsair
唔要Cherry軸有logitech G軸  ...
t19922006 發表於 2019-7-26 15:15

中國產軸真係冇咩問題

台灣軸你先驚

回覆 3# fungfung87

Razer(1998)一樣做咗好多年, 專出垃圾keyborad
steelseries最年輕(2001)
corsair(1994)
Logitech(1981)
Filco(1982)
Happy Hacking(1992)

要買就 apex pro 啦,apex 7 就有啲雞肋

至於 gateron,我十分滿意

回覆  fungfung87

Razer(1998)一樣做咗好多年, 專出垃圾keyborad
steelseries最年輕(2001)
corsair(1994) ...
t19922006 發表於 2019-7-27 01:07

你話做得2-3年就話JA,都成十幾年 20年

仲有corsair做鍵盤都係呢十年的事

講得難聽D, 旗艦鍵盤依家底層設計都係差唔多, 最關鍵反而係個FW 同軟件配合

呢個唔錯呀,有磁力手枕連住,要裝要拆都方便,我自己就最鍾意手枕個質地,同埋個排RGB燈,一黎托住隻手幾舒服,個排RGB燈都好靚,Keyboard觸感都會唔同D,因為今次係用紅軸,靜D回彈又快D,其實你可以出去試清楚先買都未遲

你話做得2-3年就話JA,都成十幾年 20年

仲有corsair做鍵盤都係呢十年的事

講得難聽D, 旗艦鍵盤依家底層 ...
s84292 發表於 2019-7-27 21:15

軟件都好重要,我見steelseries佢可以將佢自己既product連埋一齊,入面仲可以逐樣細項去搞