[開箱] Endgame: Keyston K2 開箱!

每個人個Endgame鍵盤都唔同。小弟我中毒嘗淺不夠同咁多位師兄睇齊,endgame 自然好多師兄未必睇得上眼。
由今年5月頭課金等到8月終於送到上門。

▲買多套keycaps 有平順便買埋(係ABS)

▲開盒

▲鍵盤,usb-c 線,快速指南,說明書,鍵帽拔取器,額外鍵帽

▲鋁包邊鍵盤

▲膠底殻

▲USB-C,win/macos,藍牙/有線雙模

▲需要鬆開14粒螺絲先可以拆開

▲G藍軸,平衡軸嚟到時已經lure 咗,不過打大鍵時都係有鐵絲聲,睇嚟要自己加多啲落去先得:

▲G藍軸

▲藍牙晶片

▲主控晶片,塊PCB 已經去到ver. 1.2

▲電池插頭,usb-c,win/Mac 掣,藍牙有線雙模掣

▲4000mah 大電池

▲RGB 燈,不過發現LED燈中心不是對準粒掣中間LED孔 ,係設計塊板時問題

▲未加塊海綿前打字虛聲,加海綿吸音後明顯有改善,啲聲實在咗。不過大鍵始於有鐵絲聲。

▲同場加映,nightfox,alt,magic force,apple keyboard 仲有個max keyboard 無影到

▲K2呢個鍵盤和其他鍵盤高度都頗高

係kickstarter 以 79美金買到所為鋁鍵盤+藍牙有線雙模+4000mah大電算係咁,膠版平10蚊
個鍵盤專有mac 功能鍵,可以控制MacBook Pro 螢幕光暗,同真正apple無綠鍵盤一樣

你可以話個鋁好昆水4條邊就當鋁鍵盤,不過要睇價錢,仲想點啊算收貨啦。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我都收到,都算係咁

我都收到,都算係咁
jason930 發表於 2019-8-11 08:45

你係咩軸? 原本藍軸要下星期先生產(未定) 佢呢個月都係生產紅和啡軸,無啦啦順豐拎咗件包裹我都唔知咩嚟仲要收我$20蚊,拆開先知係K2

不過講開個鍵盤真係幾高,我用來手枕都唔係好舒服

你係咩軸? 原本藍軸要下星期先生產(未定) 佢呢個月都係生產紅和啡軸,無啦啦順豐拎咗件包裹我都 ...
dan_dan 發表於 2019-8-11 11:10 AM

我買左隻紅既

Ching 對Alt 有咩評價
原本想等Shift 出
但上個星期買左Ducky shine 7
算係人生第一個mechanical keyboard

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

Ching 對Alt 有咩評價
原本想等Shift 出
但上個星期買左Ducky shine 7
算係人生第一個mechanical keyboard ...
mistaleung 發表於 2019-8-12 10:37

除咗貴但未去到痴線佬500-600美金一個 ,可以熱拔換咩軸玩都得。對磁石腳好易郁幾下就會甩,Shift 版會加強磁力唔會甩。 我Alt 係Box White 軸逐粒lure 有排玩, RGB 燈可以透過 drop 個 firmware 自己改。 alt 係一個多玩法鍵盤

除咗貴但未去到痴線佬500-600美金一個 ,可以熱拔換咩軸玩都得。對磁石腳好易郁幾下就會甩,Shift  ...
dan_dan 發表於 2019-8-12 14:59

我都未玩到咁深入 都係想買個好用及靚仔RGB keyboard
暫時幾滿意新買的shine 7, 造工好好
遲下可能買KEYCAPS 玩下

我都未玩到咁深入 都係想買個好用及靚仔RGB keyboard
暫時幾滿意新買的shine 7, 造工好好
遲下可能買KEYC ...
mistaleung 發表於 2019-8-13 12:02

一玩keycaps 深似海,gmk 啲 keycaps 貴過個鍵盤,成千幾蚊  施主回頭是岸

回覆 8# dan_dan

我最近都有睇緊SA, GMK keycaps 但好似好難買
係咪好多款出完就唔會再出 要去二手市場到搵?

MASSDROP X ZAMBUMON GMK NAUTILUS CUSTOM KEYCAP SET
2年前的款唔知邊到可以搵到
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊