[開箱] Logi MX Master 3 開箱試玩

Logi MX Master 3 開箱試玩

岩岩出trip見到出左MX Master 3 (其實香港都已經出左), 但價錢比香港平, 所以唔考慮保養下就入手

1. 同1代比較, 弧位(近虎口位)高左, 感覺更加貼手
2. 轉用typec插頭, 對個人黎講方便左, 雖然充一次都用好耐
3. 姆指位的前後制改位滾輪下方, 感覺更加自然, 唔雖然特登拉後隻姆指去按
4. 中間滾輪改用全金屬, 手感更實淨, 而且亦應該更便於清潔; 舊有1代的膠圈好易損耗, 坑紋亦好難清潔

暫時試住咁多先........
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

小弟都用緊一代, 有興趣想知個側轆係咪高過1代? 同埋就咁睇3代好似整體高身啲咁??

反而1代個側邊上下頁掣 ...
Takagi_Akito 發表於 2019-10-16 22:31

或者應該話傾斜角度唔同左, 所以變相高左

當年2s 都要849....

好貴
明明正價係99USD, 出面賣999 港紙
crackong 發表於 2019-10-19 07:45

香港代理幾時會有平, that's 我係外國買

不過就算係香港買都唔用999正價買啦

我都入左手
但係一 update 左新個 logitech options 都 force close

via HKEPC Reader for Android ...
sneakaholic 發表於 2019-10-18 10:50

WIN7? WIN10?

seems quite big in size, lady hand ok?
can it be used on reflective surface?
x28 發表於 2019-10-19 23:36

手大手細好難講, 男士都有手細的, 最好自己試下demo

反光面可以

回覆  wonghk1127

win 7
sneakaholic 發表於 2019-10-20 11:21

我都用緊win7 又無事bor

唔知係咪拍攝角度問題, 好似隻 3 瘦左???

我好憎隻2 膠圈, 好鬼污糟, 而且用到蝕蝕地, 想換過對圈, 淘寶 ...
icemanh 發表於 2019-10-22 13:24

肥瘦應該差不多

個膠圈好難處理, 好易有跡, 而且好快蝕

有無覺得好痴手?
少少似氧化左既手感
b.v.v. 發表於 2019-10-26 21:14

唔覺
暫時個手感覺得好過1, 2代

可唔可以長插線當有線MOUSE用呢?
THX!
sony_vaio 發表於 2019-10-30 12:24

明天幫你試下