[其他] USB hardware kvm switch?

請問一下唔知有無人用過USB hardware kvm switch?
我search過好似全部都有個vga頭咁
唔插又唔知用唔用到
我只係要2部機share一個keyboard同一隻mouse
唔知各位有無介紹?
Thanks.

有,其實好多。我幾年前起大陸淘寶嘅4K HDMI+USB一開四KVM都幾好用。就算唔插HDMI都用到。如果你唔用HDMI應該可以買到平好多。

請問一下唔知有無人用過USB hardware kvm switch?
我search過好似全部都有個vga頭咁
唔插又唔知用唔用到
我 ...
xpking 發表於 2020-10-6 16:07

我用 hdmi款

逃佬貨

同內網都可以控制

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

我用過Aten CS22U唔插 VGA 都用到

依家用緊 cheap cheap USB switch(本來畀printer用果種)+USB Hub
(只插Keyboard / Mouse其中一樣可以唔用Hub)

提提你.

大陸ugreen 有usb 3 的 switch.
樓上的我估應該唔係usb3

ofcoz, ugreen 也有usb2 switch

可以睇下差幾多錢做決定
只係插 keyboard mouse 用唔著 USB 3

回錯...delete......

我用過唔插 VGA 都用到

依家用緊 (本來畀printer用果種)+USB Hub
(只插Keyboard / Mouse其中一樣可以唔 ...
smoke_cheese 發表於 2020-10-6 19:02

請問用Aten CS22U有無delay?

回覆 8# xpking
正常使用完全唔覺有delay

有師兄提過有人測試過USB Hub對latency冇影響
https://www.youtube.com/watch?v=nbu3ySrRNVc

回覆 9# smoke_cheese
Thank you