最近買左logitech m331靜音mouse,左右鍵係好靜,但中間滾輪會有卡卡聲,感覺係設計問題,佢咬唔正個輪會左右偏移
d人吹到logitech有幾好,但我使用體驗麻麻,我接收器插機箱後面,枱上隻m331有時都laglag地,信號真係差

最近買左logitech m331靜音mouse,左右鍵係好靜,但中間滾輪會有卡卡聲,感覺係設計問題,佢咬唔正個輪會左 ...
火星人 發表於 2022-7-4 17:20

For logitech, 非靜音mouse is (much) better than its 靜音 product line.

最近買左logitech m331靜音mouse,左右鍵係好靜,但中間滾輪會有卡卡聲,感覺係設計問題,佢咬唔正個輪會左 ...
火星人 發表於 2022-7-4 17:20

我自己用pebble 同m325 都係插檯底機箱後面, 接收完全無問題

既然logitech 咁差, 不如講下有邊隻好

我自己用pebble 同m325 都係插檯底機箱後面, 接收完全無問題

既然logitech 咁差, 不如講下有邊隻好 ...
garnett_v 發表於 2022-7-7 10:36

M275, cheap and ultra durable.   And recently bought the MX Anywhere 2S, let's see.

既然logitech 咁差, 不如講下有邊隻好 ...
garnett_v 發表於 2022-7-7 10:36

我覺得微軟的滑鼠幾好

https://www.microsoft.com/zh-hk/ ... verview%3aprimaryr2

我覺得微軟的滑鼠幾好
火星人 發表於 2022-7-7 14:19

MS mouse 最大問題係無一隻可以dual mode 或者BT接兩部電腦....

我覺得微軟的滑鼠幾好
火星人 發表於 2022-7-7 14:19

MS mouse is not durable.  I had one died in less than 3Y.

以前用過M$ bt 成日無啦啦斷線, 要熄左再重開
甩膠又快過其他牌子, 接收亦唔係特別好,
襟又唔係襟用過人, 又唔係平過人
功能更加唔係好過人

以前用過M$ bt 成日無啦啦斷線, 要熄左再重開
甩膠又快過其他牌子, 接收亦唔係特別好,
襟又唔係襟用過人, 又唔係平過人
功能更加唔係好過人
kumamon2015hk 發表於 2022-7-8 10:43

In addition, MS's optical sensor is rather picky.  In contrast, Logitech's sensor (even for those cheap models) could work on almost any surface.

回復 15 #火星人

你電腦用內置bt定插bt adaptor 先

via HKEPC Reader for Android