[製成品] Form 1仔習作(藍蟹)

相信好多CHing都有同感就係有部新機,梗係試下佢嘅極限,點知到頭來係佢試緊你極限。
印呢隻蟹嘅時候諗住難度咁高,落多啲support啦,點知拆support拆到手軟,
而家仲有好多殘跡要補。唔講咁多啦,自己睇啦。

P.S. 抗毒能力低嘅請回避

info:
scale: 56.8%
layer: 50 micron
print time: about 12Hr.

啱啱出世

曬乾

拆蟹

噴咗深灰色等輪廓明顯啲,睇到蟹底啲水口位未完全清除(問人借iPhone 5s影的)

多多指教

說實話:冇得輸!!
其實隻料完成後係軟定硬?

相信好多CHing都有同感就係有部新機,梗係試下佢嘅極限,點知到頭來係佢試緊你極限。
印呢隻蟹嘅時 ...
iovoi 發表於 2013-11-19 19:52

我開始支持不住!

勁!!!無敵

睇相時留意到背景有大樽細樽,大罐細罐的(調味料),這是整蟹用的佐料嗎
上次ching隻手鈪,老虎已經話好正,今次隻蟹又開正佢喜好,猛話好,諗住 Form 1揾到贊助商啦,點知一講個價~~~~~~我去沖涼先~~~~~.~

睇相時留意到背景有大樽細樽,大罐細罐的(調味料),這是整蟹用的佐料嗎
上次ching隻手鈪,老虎已經話 ...
ghost2377 發表於 2013-11-19 20:19

連運費三萬多

三萬多~~~~~~我都要去沖涼先............
不是萬多咩???

回復 2# mming1106

硬度同ABS一樣。

連運費三萬多
Offer 發表於 2013-11-19 20:21

係唔係一分錢一分貨, 真係印得好正, 但價錢都好正.

三萬多~~~~~~我都要去沖涼先............
不是萬多咩???
ghost2377 發表於 2013-11-19 20:24

我冇記錯是3299USD再加買尐膠及其他,加埋運費,三萬一定少不了,最大問題係等得太久