回覆  benng1hk

有無好似我嗰個咁穿窿?
SleepyPrince 發表於 2014-8-12 17:56

依個位??

依個位係曲面...穿左係正常..
改完用netfabb FIX 一次..應該會好D

又或者自己畫上去..

如果你講你SW 我就唔太清楚啦

回覆 38# SleepyPrince

CHING 你係用SW ?

回覆 42# lawhun0083

我都係用 SketchUp 試
平時無乜用所以唔知原來會穿

Solidworks 可以正常 import 到
仲好快唔駛等

回覆 43# SleepyPrince

但點解你幅圖咁靚仔GE, 唔似benng1hk咁一條條線 ?
要SET D 咩?

回覆 39# benng1hk

我都係I7
依加已經11分鐘,仲import緊

回覆  lawhun0083

我都係用 SketchUp 試
平時無乜用所以唔知原來會穿

Solidworks 可以正常 import 到
仲 ...
SleepyPrince 發表於 2014-8-12 18:20

佢要掃完圖要BUILD返D面...
另外..SKETCHUP 係曲面上BUILD 得唔好...
佢主要行直線..顯示出黎比較快..

如果用犀牛唔洗一秒入到

不過..印之前要刪晒D線
唔係效果會有D起角

我都係I7
依加已經11分鐘,仲import緊
lawhun0083 發表於 2014-8-12 18:24

你用I7第幾代/MODEL... 幾多RAM..
底板用咩CHIPSET??

回覆 47# benng1hk

I7-920 6GB RAM X85 CHIPSET

回覆 43# SleepyPrince

有無搞錯左?
SW你STL入左果個EDIT唔到個MODE先咁快吧...

I7-920 6GB RAM X85 CHIPSET
lawhun0083 發表於 2014-8-12 18:33

Triple Channel???
U 有冇上3.2GHZ

我果粒4790 ,H97 ,8GB 1600MHZ CL9-9-9-24

另外..入STL 前轉處理排序做即時..
之後等..果時唔好郁MOUSE 各類野