有所發現!有耳仔就橫放都得!

2016-02-28 00.43.54.jpg

個人一向認為, FDM印低過0.1mm係冇乜意思, 但係都要順應潮流做靚D個spec.

今次試印yoda, scale down to 28mm.
0.03 Layers

以證視聽有片睇。
https://youtu.be/vqJWYGzvmBM

花了兩個半鐘, 成功印左出來,但係成身毛要脫毛
support用meshmixer加

之後又印左個0.1作對比, 估下邊個0.1, 邊個0.03

我估左邊係0.1
右邊係0.03
1.左邊光澤位置比較多右邊反之,可能係左邊每層layer較爲圓潤嘅關係,令表面較光滑一D
2.右邊有小小"毛毛",應該係清唔嗮拉絲嘅關係.
3.第一幅圖好似暴露了真相
錯係嘅話我切                                                                                                          底反省

回覆 123# bam1a

Bingo 估中冇獎

其實我覺得0.1果隻較討好,起碼唔駛點脫毛

回覆 121# palpatrick

咁就好了, cheap雞 motor都可用。

回覆  palpatrick

咁就好了, cheap雞 motor都可用。
ustkl 發表於 2016-3-1 08:52 PM

師兄
0.1隻YODA 可以放多張大頭相嗎?

回覆 126# VibratingLight

已完成兩部,整緊第三部

已完成兩部,整緊第三部
ustkl 發表於 2016-3-10 13:26

第3部係咪會加熱床???

回覆 129# a88akito

加熱床成個設計要改過哂啦。入門機唔攪咁多野。下個model先。

(由 HKEPC Android 手機版 發出)