回覆  Offer
為沙魚旗事件??

(由 HKEPC Android 手機版 發出)
ustkl 發表於 2016-1-10 16:08

我以為係幫手scan/print沙魚旗

回覆 29# palpatrick

頭球中心。其實我而家果支係168,140平台用的, 用得就用住先。
其實去公園同考試冇乜直接關係。

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

回覆 32# ustkl

謝謝師兄!我通常考試期間都比囡囡去玩但只會留係屋企。

回覆 33# palpatrick

Ching, 點解左右Mirror 左咁嘅?

回覆 34# ustkl

我早上星期換咗E塊板,插錯XY潻!
Effector 可以唔駛印過!Carriage 就要印過哂!
謝謝你提醒!
諗諗下都唔駛印過,改marlin 算吧!

回覆 35# palpatrick

其實Ching 唔駛咁心急, 滑車我可會試另一個size的輪, 可能有所改動。
我而家打算攪個團購係關於D濕碎件。即係十幾廿蚊運費都蝕埋果D。

嘜得你咁貼心!
我邊印邊等就係啦!

回覆 37# palpatrick

滑車身和底頂不要印住, 現在的files 是對我的機最佳化。因為不同機的特性有所不同。其他機印的可能會插1515鋁的洞唔fit. 滑輸兩個孔距也會有差。

我會做測試印件和不同參數的件, 但要先有輪和鋁在手材可。

我部機印一隻角要五六個鐘,印足六隻就三十幾粒鐘,咁我唔印至!

回覆 35# palpatrick

我建議Effector 不要用PLA 印, 因不夠耐熱。我是用PETG印的。