如果P仔想印ABS係咪要加熱床?
淘佬搵唔到啱既size
有冇貨源資料提供?

回覆 468# ustkl

多謝提醒
咁唔用熱床可唔可以印到ABS?
我想印件零件用喺55~80℃既環境
PLA頂唔到咁高溫
PETG又可唔可以唔用熱床印,又頂到咁既溫度呢?

新設計的滑車
ustkl 發表於 2016-1-14 13:43

請問新滑車Bearing既型號係唔係625ZZ?
    有幾粒有小小生鏽,想淘返十幾粒做士啤

為何P仔是這樣(1) Effector

新一年會Post 一些技術性文章,主要是拆解一下P仔的設計特點。第一炮是Delta 3D ...
ustkl 發表於 2018-1-4 18:03

師兄~我有部Bearing Version P仔,effector上面個螺母位就快爆

想印返一個新Effector做spare
想問下新Version Effector 可唔可以用系Bearing Version P仔度?
同埋有冇得download新Version Effector既STL檔?

回覆  lkc8210

新版effector 暫時不會公開STL。而且所用的fan 有所不同, 要另買。 ...
ustkl 發表於 2018-3-8 16:12

Noted~Thanks~

想由Bearing 滑車轉POM轆滑車
但係某寳搵唔到21.5POM轆
請問係邊度買既呢?

回覆  lkc8210

現在改用了24mm, 21.5 我還有倉底貨。
ustkl 發表於 2018-7-20 20:25

Thanks for reply~
    前日比我搵到一千零一間有貨,原來之前係用錯Key word搵