回覆 39# fred2088

各位C兄, 可能教砌機果日我印到條魚就走左, 所以唔多知tinyboy2 gen gcode 個參數有冇講.
我係用開上年團購 ...
Savio 發表於 2016-9-7 10:39

我上砌機班無講參數, setting 都係自己估計入的.

回復 41 #kphkepc

X走了位?

via HKEPC Reader for Android

回覆 41# kphkepc

係唔係上唔到料?

回覆 43# fred2088

啱啱先見到

回覆 44# vvserpent

係呀ching,extruder會係咁回彈,『嗒嗒聲』

回覆 46# kphkepc

呢個我部都試過. 我情況係EXTRUDER SET 太緊. 咬得好深.  另加上EXTRUDER一出黎, 條白管角度太直.  某個位卡住.

我放鬆左EXTRUDER條彈弓, 唔用機背最底個扣。 退返D膠絲出黎, CUT 左之前咬得好深既膠. 再從新上膠. 之後印到冇事. 

你又可以試下, 係噴頭頂, 直接推膠, 睇下出得順唔順..

回覆 31# fred2088

TinyBoy 2 Mark II 上色鋁風擋片 ....

回覆 48# fred2088

仿真絲 ...

回覆 49# fred2088

L16 from Backer (好像是這裡的 師兄 ) ... .可以找他拍 Video 上 KickStarter ... 下次我找你 ....