回覆 49# fred2088

點解頂層有咁有調理嘅Z紋嘅?

你都經常 mon 住網上有咩 Tinyboy 消息喎...

回覆  fred2088

L16 from Backer (好像是這裡的 師兄 ) ... .可以找他拍 Video 上 KickStarter ...   ...
fred2088 發表於 2016-9-9 16:18

回復 52 #super_fatman

免費幫手執頭執尾。。。。

via HKEPC Reader for Android

回覆 52# super_fatman

是你影的嗎 ?!

回覆 54# fred2088

又有不同...
https://www.facebook.com/photo.p ... 87915130&type=3

回覆  super_fatman

是你影的嗎 ?!
fred2088 發表於 2016-9-10 22:36

你講條片? 無咁橋又有個 fatman 有 TinyBoy 呱...

回覆 55# fred2088

我用BuildTak

回覆 56# super_fatman

看來要 Book 你幫手影 Video 上 Kickstarter ...

回覆  super_fatman
    看來要 Book 你幫手影 Video 上 Kickstarter ...

開始咗幾日, 好似暫時香港嘅 project 都唔多.

上砌機班, Parker 叫俾意見, 又話唔介意貼番係呢度, 即管寫番啲.

1. 單邊絲桿, 令到 X 軸向左微傾, 平台又無得調平去補償番.

2. 個 Z 限位調整螺絲係底度都比較麻煩, 雖然唔係經常改, 如果唔難, 其實將 end stop 同螺絲上下調轉, 應該會方便啲.

3. 呢 MicroSD 位呢... 就一定要用工具先可以攞到出黎.  而且如果預咗要經常攞出攞入, 用 SD card 會比 MicroSD 更好.

3. 個咁細個 LCD 同個旋鈕太近桌面, 如果放頂應該會方便操控一啲.

4. 兩把風扇已經佔去機側不少面積, 不如直接做闊機身些少, 把風扇就可放入面, 外型會靚仔啲, 亦可以方便走線.

5. 三把風扇並聯一齊, 唔可以分別控制轉速.  個兩把風扇好嘈, 好大風, 作為可以放係枱面嘅機, 變成唔適合放枱面.