買左部平機

1388人仔自己砌到隻狗咁,加舊零運到香港. PRINT SIZE 205 205 315
有熱床,幾得意連埋塊鋁板一體化,塊鋁板好平.機身全印件加唔知咩板連接,質量比UM嗰啲鋁塑板差好多.呢個價錢俾咁既野你又幾合理.
XY軸行線軌,Z用聯軸器駁400MM絲桿.

廠方不提供FIRMWARE,可提供印件.
印緊300MM高 8MM厚 20MM直徑圓柱,暫時睇都仲OK,.
呢個價錢好似無乜對手,見佢淘寶都幾好賣.

好似見到線軋喎
seasky 發表於 2017-7-12 08:55

但係, X軸咁樣打橫裝線軌, 左右受力唔同, 變左成日拉住一邊行, 會唔會行番光軸好D呢?

回覆 1# marcowing

MKS Gen V1.0 主板 ...

X motor 放在X軌上,那 Y motor 放在那裏呢?
LCD位置有點怪,走綫好求其,似學生習作

Y軸.
開頭都以為自家DIY, 但問落都應該係有間公司咁.

條棍都印得唔差.

回覆 4# fred2088

會有咩問題?我今朝SD卡印一陣就自己停左.

回覆 7# marcowing

自研發一体版   明明係MKS, 老實D得唔得。
部機設計正路。 如果零件企理應冇乜大問題。

又係遠古MB結構

回復 1 #marcowing

沒有最平! 只有更平!

老實講! 印得唔錯,師兄砌機有番咁上下功夫!

唯一唔明! 就係點解個Display放係platform下面呢?

戰鬥碗