[操作疑難] 試印求助 [時空錯亂Mode]

各位前輩好 小弟係2015年團購Kossel Mini其中一個團員
砌完Upload埋Firmware就放埋一邊 最近終於的起心肝Tune機...
做完Paper Test後 嘗試印20mm cubic時
下圖Y軌同Z軌就下行約20mm 但X軌就會一直向下衝

請問可以幫幫我嗎? 我需要提供咩資料?

感謝

最好有條片睇下 "Y軌同Z軌就下行約20mm 但X軌就會一直向下衝"

https://youtu.be/tTQ_gQdHqEM

用Slic3r切片設定先行G28, G29
Bed Size 200x200

回覆 3# mindking

你知唔知個 slicer "start gcode" 仲 set 左D乜野?

用Slic3r切片設定先行G28, G29
Bed Size 200x200
mindking 發表於 2017-7-25 19:54

你的Bed Size没有200那麼大

回覆 1# mindking

先看看有沒有接錯線 ...

Slicer printer setting 要選返Delta printer呢。個bed center 要 0,0

你知唔知個 slicer "start gcode" 仲 set 左D乜野?

開始淨係G28,G29
你的Bed Size没有200那麼大

請問應該改做幾多?
先看看有沒有接錯線 ...

再check過應該無錯
Slicer printer setting 要選返Delta printer呢。個bed center 要 0,0

改用這個就成功印到

多謝各位師兄
印咗兩粒Cube出嚟
嚴重走位 波紋 斜身

再次多謝各位指教