[開箱] 新玩具到,Prusa i3 MK3 Kit....

啱啱今日收到新玩具,希望過年有時間慢慢搞。

啱啱今日收到新玩具,希望過年有時間慢慢搞。
chrisclw 發表於 2018-2-9 14:08

正呀
可惜我冇錢買

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android

連埋運費要幾錢
記住試下印印下用手推下個extruder 去試下crash detection work 唔work

我部機聖誔前已到,但連包膠都仲未開,封緊塵

我部都岩岩到左

我部已經砌好用一個月。記得開箱後睇下光軸可唔可以俾磁石吸到,或者有無倒角。如果吸唔到的話就要同 Prusa 講返,因為早期出貨時出錯了 MK2S 的光軸。我部用一個月光軸已經花晒,好在同佢講返佢會補返一套光軸替換。

另外如果已有 printer 的話請重新印過 X Y Z 同 Extruder 的件。因為昨日它們已經大 update 了。

我部已經砌好用一個月。記得開箱後睇下光軸可唔可以俾磁石吸到,或者有無倒角。如果吸唔到的話就要同 Prusa ...
samkee 發表於 2018-2-12 21:43

之前已經根據Facebook group入面嘅post買咗新嘅光軸同啤零了....

都打算根據呢度入邊嘅資料重新印過XYZ同Extruder件....
https://docs.google.com/document ... bPg4TMk/mobilebasic

我部機聖誔前已到,但連包膠都仲未開,封緊塵
qkuser 發表於 2018-2-10 09:52

打算過年後先砌,因為要搵地方擺,已經有兩部3D printer,第三部真係唔知道點樣擺好。

之前已經根據Facebook group入面嘅post買咗新嘅光軸同啤零了....

都打算根據呢度入邊嘅資料重新印過XYZ ...
chrisclw 發表於 2018-2-12 23:01

係唔係 Misumi? 想問邊度買到?

Thx

係唔係 Misumi? 想問邊度買到?

Thx
samkee 發表於 2018-2-13 00:32

係,試過用中國Misumi,但佢地話唔寄香港,叫我搵HK/Taiwan Misumi,嬲嬲地走咗去美國Misumi買,再用美國集運寄返香港。