呢度有無ching入咗呢隻部LCD resin機?

keyword:anycubic photon
個價格等級好似同隔離個micromake差唔多,但見佢又好似用返大路些小嘅5.5吋2Kmon(MM個隻係1080p 4吋)
又聲稱用自己個軟件會快過一般slicer軟件
就係用佢用自家firmware呢個先有些少疑問,大家有無咩comment同些小資料?
外觀方面,係幾型仔嘅,就係佢衰在唔記得用橙色阿加力板,俾日本仔證實會漏紫外光

PS:無話要買,sor

外型不錯,膠板可換仲有得救,最有效是红色橙色,最差是紫色藍色,但係打印倉内装抽气扇佢想把气味抽到室内?呢点值得考慮一下

1024x768及2K机我也有,分别的確很大,所以不建議入手1024,我的机其實1024只是輸入源能去到1024X768,LCD Panel實际只有800x480即係480p,所以而家入手2K或1980x1024是正確選擇

外型不錯,膠板可換仲有得救,最有效是红色橙色,最差是紫色藍色,但係打印倉内装抽气扇佢想把气味抽到室内?呢 ...
Offer 發表於 17/2/2018 07:05

之前講個位日本仔已經改咗,其實改咗之後個效果其實幾好,就係有些小唔符合佢公司個藍黑色(代表色)
https://www.youtube.com/watch?v=43oJbXJl8uw

而個抽氣扇就聲稱有活性碳filter格走異味...

1024x768及2K机我也有,分别的確很大,所以不建議入手1024,我的机其實1024只是輸入源能去到1024X768,LCD Pane ...
Offer 發表於 17/2/2018 11:00

MM係1080p 4.3吋,dpi上同2K 5.5吋差唔多 (兩者都係16:9)
就係MM比起上來真係細咗

回覆 4# bam1a

蓋呢樣嘢,一向都係紅橙茶啡。有少部份綠。原理也很易明白。如果連呢樣都忽略,中間還有幾多設計上的陷阱就不知了。

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android

依部機重係用緊單軌,會唔會好似ironman第一代嗰部咁,有啲波浪紋呢?

回覆 7# alancck

一條正常質素的直線滑軌已卓卓有餘。

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android

回覆  bam1a

蓋呢樣嘢,一向都係紅橙茶啡。有少部份綠。原理也很易明白。如果連呢樣都忽略,中間還 ...
ustkl 發表於 17/2/2018 17:26

相比起塊膠板,我更憂慮佢個軟件
雖然話可以常時脫機印,行專用板+自己隻slicer硬係冇咁可靠

稍爲調查下佢個板
我覺得佢好似係赤兔個DLP板客製化返來嘅