[操作疑難] P仔硬改激光雕刻機(半成功)

改機後肉照

參考以下link接綫
http://gsyan888.blogspot.com/2016/01/3dp-prusa-i3.html

原圖

用Raster 2 Laser GCode generator 出Code會甘樣

用J Tech Photonics Laser Tool 出Code會用G2/G3 部機唔食
會將effector無限向下移

12樓有update

改機後肉照

參考以下link接綫

原圖

用Raster 2 Laser GCode generator 出Code會甘樣

用J Tech Phot ...
lkc8210 發表於 2018-10-25 23:24

嘩! 好懷念P仔 , 多謝師兄保養得仲係好好地!   
加油雷射俠!

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)

嘩! 好懷念P仔  , 多謝師兄保養得仲係好好地!   
加油雷射俠!

via HKEPC IR ...
palpatrick 發表於 2018/10/26 02:55

師兄唔洗懷念哦,p仔之父尚在,只要係俾錢,就可以再相見啦...

師兄唔洗懷念哦,p仔之父尚在,只要係俾錢,就可以再相見啦...
alancck 發表於 2018-10-26 07:01

艾倫師兄, 你有所不知這部P仔係因為兩年前我發生土地問題(沒有人工島), 被這位師兄所收養。

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)

艾倫師兄, 你有所不知這部P仔係因為兩年前我發生土地問題(沒有人工島), 被這位師兄所收養。

vi ...
palpatrick 發表於 2018/10/26 08:13

原來係生父同養子重逢,失敬,失敬...

燒到D野算是成功, 再慢慢執啦。1 take 攪掂唔係必然。

原來係生父同養子重逢,失敬,失敬...
alancck 發表於 2018-10-26 08:43

艾倫師兄! 我只能說是代母, P仔生父在樓上出現了!

回覆 6# ustkl
問題係唔知點執
Marlin 係P仔 thingiveres download 既
試過轉返跟機既Atom Marlin 都會甘樣

用G-Code Simulator check code 都好正常

唯有親自出手。