回覆  palpatrick

ching 係咪用過auto calibration,  如果係可以試吓先restore default 先 ...
hklb 發表於 2019-6-8 19:50

謝謝師兄! 我試到心灰,用緊repetier firmware .
順咗好多,雖然無咁多function, 但夾octoprint
非常流暢,依家玩緊ESP8266, 試好咗就可以3秒開到wifi, 直接電腦send比SD卡,實行無線打印,唔洗等Pi zero W load 成幾分鐘!

回覆 61# palpatrick

之前用octoprint upload sd 真係頂唔順咁慢,但如果sd 係塊esp 到應該唔會咁慢

Marlin 2.0 no more beta ...
https://twitter.com/MarlinFirmware

回覆  palpatrick

之前用octoprint upload sd 真係頂唔順咁慢,但如果sd 係塊esp 到應該唔會咁慢 ...
hklb 發表於 2019-6-8 20:57

師兄! 有無試過用Slic3r ? 我可一鍵upload + print

回覆 64# palpatrick

初玩時用藍牙玩過,藍牙3d print 絕對係自殺行為,當時玩完就無再用,都係等wifi 先用,宜家都有打算試吓esp3d ,最主要唔想長時間hold住部電腦

回覆  fred2088

可以自己做 ...
    控制板 已放出來... 有興趣的師兄, 可以自己做 ...  我們已 ...
fred2088 發表於 8/6/2019 18:12

好似好正咁,宜家有無進度?

回覆 66# bam1a

只是畫了PCB圖 , 未上TB 做 板 ...

Marlin 2.0 on 樂積-X

Marlin 2.0 on 樂積-X

fred2088 發表於 2019-6-22 23:43

點解好似行得Cake cake地?

回覆 69# palpatrick

始終都是新, 要高手 Adopt ...