[製成品] 蹭个流浪地球的热度,做了个太空风的光固化3D打印机的页面

這裏要宣傳,首先好好地用文字說清楚你再這部東西下了什麼技術上的改進證明這是個好機,加了LG或者簡潔的新功能很難過關的,況且你是個賣機的,但這裏專注說技術的
相信幾天即被版主問候一番了

回覆 2# bam1a

雖然是這樣, 但我個人都歡迎, 國內高手如雲, 好的都用來抓 $$$, 希望有日可以給大家指教指教 !!!

我发这帖子只是想说我做了个流浪地球风格的光固化3d打印机页面。
至于什么功能什么是不是好机器也没什么想证明的,就是原来的机器的改进完善。要真说卖点的话 2k 触屏
脱机 卖1599算么?

回覆 4# zzcatvs

更歡迎多D 技術分享 ...

我預訂了一部,測試一下,做白老鼠

回覆 2# bam1a

其實出最後一張圖就足夠, 無謂浪費數據流量. 反而想睇吓打印成品

回覆 6# qkuser

等睇 ching 既開苞文.
個罩可以做埋二次固化, 好似幾方便喎.    2 ~ 10 秒一層, 比我之前快左好多.
不過, 都係睇實際效果先....當年都好似係話幾秒一層的, 結果.....

回覆  bam1a

其實出最後一張圖就足夠, 無謂浪費數據流量. 反而想睇吓打印成品 ...
rhino 發表於 20/2/2019 12:59

以上面講嘅1500價位
其實真係可以諗
有興趣係邊度cut cost之之餘不花太多犧牲已經值得討論
係咪個UV背光改用集成陣列式LED背光而唔係傳統嗰啲單個高出力光源,定係Z軸用咗新線軸機制,抑或用咗定製arduino+ARM linux整合板都有位討論
但目前嘅圖都似初期概念圖片多過接近量產型號,先咁話俾多些小技術性資訊而唔係純粹嘅圖片宣傳圖
假如可以用試作品做些小實物打印展示,其實都已經搶唔少眼球
就好似ONO咁,就算實際同kickstarter咖啡機咁純粹俾副掠水唔抹嘴嘅樣都可以呃到唔少鬼佬眼球放棄思考咁買
更何況Micromake已經有實績存在,呢個已經好信得過個堆kickstarter呆賬化集資項目

好似之前做 變型 xy core 機,放完廣告就消失左