[開箱] 任何立方體新機 Photon-s 開箱

今日一收到集運通知,就即刻仆落去拎,個箱話大唔大,話重唔重。集運計費重量係10.15kg,外箱體積47*28*54。

箱入面同機入面全用好厚既珍珠棉包住,好穩陣,送到落黎冇穿冇爛。

跟住睇下入面

好明顯抄屎機用雙線軌

新款機後面仲有兩個話用活性碳既抽氣風扇,實情係點,大家睇相判斷

外觀上改用左白色CASE,個人覺得都係黑CASE型啲~
至於轉左用橙色acrylic擋UV,依個我真係唔知係咪真係work,感覺上屎機用紅色係最穩陣

而個software好明顯係BETA咁款。隻USB入面,中文版個software係error裝唔到,要用英文版裝。啲UI好HEA,但依個專比S用既有埋AA function,真係有用? 未試唔知呢.. 最唔明既一樣野係S機用既file要用.photons,舊機係用.photon,搞到想用某slicer點知因為個filename extension多左個"s"而冇得用,唔知佢想點...

今次個touch screen ui改左,好似好型,你知啦同胞既口味係零捨不同...

有得睇埋實時切片圖

最後比埋個spec比大家睇~ 依部機係唔知點解得一間TAO寶店有,連官網乜資料都冇,國外好似仲冇乜人知有依部野存在咁

如果睇SPEC同價錢,其實屎機係好過佢... 之但係,屎機個殼下下都要拎高拎低,好唔方便... 同埋依部野,果兩個抽氣扇都的確有啲作用,打開個蓋基本上冇乜味,啲味係機底散出黎,所以係機底加多塊有香味既野,基本上唔會整到成個環境都係臭味~ (依家我主力用MM水洗,可以話直頭冇味)

我已經試左印幾舊野,但因為客戶要求所以唔可以公開~ 如何有機會,再同大家分享下打印成品~ 或者有時間再印返佢舊SAMPLE比大家睇~

點解冇係因爲部機並未發售
有兩個可能
1.偷跑
2.unlicensed copy

點解冇係因爲部機並未發售
有兩個可能
1.偷跑
2.unlicensed copy
bam1a 發表於 2019-2-17 10:37

應該係偷跑機,間TAO寶店有執照證明,信住先

回復 1 #不明人士

白色像實驗室的機器

via HKEPC Reader for Android

開始有商業外型了

我都等出貨

check咗,發現係佢當時仲係叫普林特電子嗰陣用嘅AC,即係真貨但係低調咗N倍咁話

不明大大, 想問一問你有無試過佢個AA mode
我試左0/25/50,印出黎唔太有分別咁,可能我有d老花.....

不明大大, 想問一問你有無試過佢個AA mode
我試左0/25/50,印出黎唔太有分別咁,可能我有d老花..... ...
raymondshe 發表於 2019-3-6 15:12

我都覺得冇分別,個software未ready好..?

各位,想問一問
呢部機(大陸)同外國官網有冇分別?
有沒有英文字Panel?