如果想中毒 ....................

師兄們
如果想初嘗禁果
呢3 部師兄們會提議邊部?

1/ TEVO Flash

2/ Creality3D  Ender-3 Pro

3/Anycubic Linear Guide Plus

4/或者第4 選擇 ?

元誕衫

元誕衫
ustkl 發表於 2019-3-31 14:56

Creality3D  Ender-3 Pro?
why ?

回覆 3# 驚你唔識

主要係佢OPEN-SOURCE (個人遍好)
有什麼事有大量社群SUPPORT,上THINGIVERSE 有唔少好用的改件。

另外,我本人十分歧視以下三家:
1. TEVO
2. DOBOT
3. SNAPMAKER

主要原因是他們的業務代表十分熱心在討論區指責提出產品問題的人,但自己就不會解決產品問題。

回覆  驚你唔識

有什麼事有大量社群SUPPORT,上THINGIVERSE 有唔少 ...
jonahl 發表於 2019-3-31 22:39

明白 & Thx 師兄

回覆  驚你唔識

有什麼事有大量社群SUPPORT,上THINGIVERSE 有唔少 ...
jonahl 發表於 2019-3-31 22:39

呢D伙計請得過,夠晒護主,應該係黨員材料

回覆 6# ghost2377

又要利申,我最愛的是我家中的DIY i3
https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2240237

另外,我本人買了一部完成品P 仔。
至於ENDER...... 坦白講,我從未有過。

都係果句,講下野就被人當護主實在不明所以。

回覆 1# 驚你唔識

比多個第四選擇,港產的P仔
細小的機形很有效地解決土地問題。
https://www.facebook.com/Phineas3DP/

P仔是故障率十分低的機形,玩了成年都未壞過。

因為本人手殘(又再)玩改造,所以搞壞左自己部DIY I3。
現時P 仔是我家中唯一一部仲用得的3D PRINTER......

回覆  ghost2377

又要利申,我最愛的是我家中的DIY i3

另外,我本人買了一部完成品P 仔。
至於ENDER... ...
jonahl 發表於 2019-4-1 00:40

傻啦師兄, 我嚟問意見
最小你同 ustkl 有比答案
另外果位就...................................
意見比唔到搞事就有唔好理果啲無謂人啦

2 或 3 外國比較多人入手
改做既野多 價錢又平1xxx 低玩。
兩部國產=一部港產 印出黎唔會差好遠。有d位點都係要執,指後期。