回覆 89# hklb

師兄!請問marlin 2 用邊個compiler ? arduino?

回覆 91# palpatrick

marlin2 最好跟佢用atom +pio, 確係好方便
http://marlinfw.org/docs/basics/install_platformio.html
如果你心急玩可以先執下個config file, 我幫你compile

回覆 91# palpatrick

如果用arduino 就要用beta 版, 其他版compile marlin2 成日有問題, 而且就算beta compile 都好鬼慢

回覆  palpatrick

如果用arduino 就要用beta 版, 其他版compile marlin2 成日有問題, 而且就算beta  ...
hklb 發表於 2019-6-22 02:23

謝謝師兄! 我印定D配件先!

迫痴教學

謝謝師兄! 我印定D配件先!
palpatrick 發表於 2019-6-22 02:41

師兄! 你係咪smoothieware 同Marlin 2.0都玩過?

我發覺smoothieware 個panel 無咁多嘢可以set, 係咪要自己 gen firmware 先得?

另外Marlin 2.0係咪會多嘢玩D呢?

回覆 96# palpatrick

都可以話marlin2 會多啲野玩, 因為社區好活躍, 時不時有新野, 有時可能借鑒其他但好多未必成熟, 好在係config file好多都有開關, 但要知道玩新野隨時會見到啲奇怪野

how to get marlin 2.0 release version ?
now release yet ?

回覆 98# xo_ox

未release, 不過宜家用落唔覺有乜大問題

回覆  xo_ox

未release, 不過宜家用落唔覺有乜大問題
hklb 發表於 2019-6-26 18:00

你的是甚麼機?