印番個料架就真係完美了!

唔好意思,infill set 太細(5%)所以表面印到唔平,
但用得就算啦!

印番個料架就真係完美了!

唔好意思,infill set 太細(5%)所以表面印到唔平,
但用得就算啦!

...
palpatrick 發表於 2019-8-16 13:28

嘩, 可以印到咁盡真係唔錯

嘩, 可以印到咁盡真係唔錯
hklb 發表於 2019-8-16 14:43

師兄! 實在我訂235 x 235 玻璃床,黎到細咗少少,唔知鋁床大咗定係玻璃床細咗,反正用到就唔諗太多嘢!

回覆 48# palpatrick

想問師兄用邊隻料?有冇特别的setting?我好多時都印到撓起

回覆  palpatrick

想問師兄用邊隻料?有冇特别的setting?我好多時都印到撓起 ...
t9097 發表於 2019-8-16 19:36

海螺X, PLA nozzle 185C, HB 50-60C

玻璃床 search Ultrabase,可用酒精清潔,長久耐用!

兩者配合,所向無敵!

記得用12蚊店嘅厚鏟,一兩take就可以鏟起!

回覆 55# palpatrick

pc 料都一様?應該要高温D,你用嗰隻縮唔縮?

海螺X, PLA nozzle 185C, HB 50-60C

玻璃床 search Ultrabase,可用酒精清潔,長久耐用!

兩者配合,所 ...
palpatrick 發表於 2019-8-16 19:58

PLA 咁低溫都得,我一船205度

回覆  palpatrick

pc 料都一様?應該要高温D,你用嗰隻縮唔縮?
t9097 發表於 2019-8-17 12:39

PC 料, Nozzle 235, HB 80-85, No Fan

0.2 印件表面’令令地‘, 尺寸正常, 底層有極少收縮
, 算可以收貨!

這個件係印比三角機用,螺絲位Good fit!
備註: 黑色PLA, 紅色PC

PLA 咁低溫都得,我一船205度
xo_ox 發表於 2019-8-17 13:46

PLA 用185C係無根據餅料上面寫嘅建議數據,
不同機種會有10機度差異,我用185度因爲火山口可以印快少少,大家可以參考下。

每部機温度都有偏差的,印一次temperture calibration tower  就最凖確。