[問意見]有啲3D打印機放太耐冇用....

各位大大, 我都好耐冇上嚟啦,
對上嗰次重搵咗大大幫手整配件,
雄心大計咁話改雙頭, 點之....
之後經歷地獄式嘅工作....
攪到身心俱疲, 地獄之行仍然繼續...

但見住身邊嘅3D打印機日日獨守空幃...重要係三妻四妾...
既然我冇時間去慰藉佢地, 唯有俾有心人寵幸佢地...

我依家介紹下我嘅大婆: 第二代團購 kossel mini 全金屬版...
我嘅3D作戰好拍檔, 我全部作品都係由佢生出嚟...真係"好生得"

另一部二奶係重未攪過嘅 : X-cube 團購版, 加埋雙軸升級模組...
喱個二奶未接觸之前睇樣版已經好毒, 點之接佢返屋企之後, 至發現真係好毒..(啲樹脂陣味...)
所以部機可以話重係處嚟...
加上ironman嘅升級模組..不過嗰模組我買咗之後從未裝過, 所以唔知得唔得哦...

重有小妾 : DeAgostini idbox 雙頭版...
喱部機係我一手一腳自己砌出嚟, 由單頭升級做雙頭,
升級件重要係hkepc重量級師兄幫手改裝, 淨係喱件升級件已經極具收藏價值...
不過小妾都只係用手摸過, 佢不事生產, 未有用嚟打印過....

以上家奴淪為女僕全部免費, 而且不保證狀態, 只限深水埗交收, 而且每位女僕份量十足加上一堆配件, 請自備運輸工具...

機身狀況, 有咩配件, 要遲啲UPLOAD 上嚟, 依家問下有冇人有興趣先...

版主如果覺得我POST 係到唔適合, 請話我知, 等我移除... 多謝..

有興趣  please check PM

我都有興趣

第二代團購 kossel mini 全金屬版真係好得,我已比佢吃了幾十Kg膠丝,可惜我太多3D printer冇位放置了

光機升級件後補,如果要光機的朋友唔需要或無能力動手的話我要。

只要是沒有金錢交易是可以在此出post, 不過我也希望接收者能在收機後和大家分享一下你的體驗

版主示

其實DeAgostini 細細部我都有位可擺到,不過都係冇人要的情況之下先留比我啦

謝師兄, 想排 DeAgostini idbox , 我只玩過樹枝機,想試下FDM :D

水機我有興趣 排隊

X-Cube 雙軸配件

X-Cube 光固化打印機

DeAgostini idbox 雙頭版

Kossel mini 第二代全金屬打印機
請注意: 喱部機我改過個出料器, 底床扣玻璃嗰扣都俾我拆咗, 所以同團購有分別, 請見諒...