求其試印一個效果都唔錯
Offer 發表於 2019-9-1 18:41

其實有幾隻我都印唔到,雖然係我畫=.=
有啲位置太幼,要印大隻少少先得,遲啲買部SLA先慢慢玩

其實有幾隻我都印唔到,雖然係我畫=.=
有啲位置太幼,要印大隻少少先得,遲啲買部SLA先慢慢玩 ...
里克 發表於 2019-9-3 19:03

边个印吾?貓鬚?

边个印吾?貓鬚?
Offer 發表於 2019-9-3 19:17

貓鬚我都知道唔得,所以下載嗰個FILE我拎走左嗰幾條鬚
我印唔到阿姆士唐頭髮,除非印大少少,但應該都印唔靚
男爵支杖我估應該都唔得,但SLA可能得,所以我放上去比有興趣嘅人印
有幾隻我覺得SLA都印唔到,而且又畫得唔好,所以放都冇放上去=.=
其實我有興趣畫姐,印唔印到我都唔太在意
不過之後會盡量畫得易印少少,就算FDM都印到

好少見香港有人用BLENDER. 師兄多分享心得. 我都是學習中.

好少見香港有人用BLENDER. 師兄多分享心得. 我都是學習中.
delphi2008 發表於 2019-9-4 22:18

台灣比較多人用,有個台灣discord group有興趣可以入去睇下,入面啲人都好友善
https://discord.gg/nYPQaxJ

因為我係邊學邊畫,斷斷續續咁,我都唔記得幾耐

我係自學,所以唔敢話教人,但係如果有問題,而我又識我 ...
里克 發表於 2019-8-31 14:50

幾好 唔錯
還以為 玩 Zbrush

好靚, 花了唔少心機

新畫左隻伊貝

Thingiverse下載

Blender Guru同CG Boost兩位Blender大神都開始製作緊新手教學,好值得睇下
Blender 2.8 Beginner Tutorial Series-Blender Guru
Blender 2.8 Beginner Tutorial-CG Boost

剛起步, 多口想問下,係BLENDER 入面, 用點, 用線咁去畫與用BRUSH 去雕. 有咩唔同 ?