知唔知香港邊度有平既 PLA 賣?

家陣淘唔到野, 得番一卷膠, 有D野要幫朋友印, 唔知有無 ching 知香港有無邊度有平既 PLA 賣?  
大約幾錢卷呢?  玩開三四十蚊卷,  香港應該貴一倍以上, 希望唔駛過百喇.

P.S.
其實家陣淘唔淘到野既, 因為之前淘左D野, 連國內都運唔到, 更加唔駛諗集運寄落黎.
唔知係因為春運假期長左, 仲未有人開工, 定係疫症關係, 有排都無快遞.  
就算國內快遞得, 集運落香港可以嗎?

你不如搵下啲天貓店開咗未叫佢順豐直送, 不過PLA都係缺貨而家大陸都升到五六十蚊一卷

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

你不如搵下啲天貓店開咗未叫佢順豐直送, 不過PLA都係缺貨而家大陸都升到五六十蚊一卷

via HKEPC IR Pro 3. ...
ustkl 發表於 2020-2-7 00:31

搵左買開既兩間,都無回覆。可能因為深圳未開,希望下星期會開喇。

via HKEPC Reader for Android

搵到有人回, 55蚊卷買了三卷, 運費 56.   希望可以送到黎喇.

搵到有人回, 55蚊卷買了三卷, 運費 56.   希望可以送到黎喇.
Super169 發表於 2020-2-7 16:13

天貓?

天貓?
Offer 發表於 2020-2-7 16:54

Yes 天貓店, 發順豐寄付.  下午下單, 18:08 順豐已收件.  看看要多久才到了.
唔知家陣會唔會收上樓費....之前最貴收過 30蚊.   搵笨, 次次唔同, 好似任佢收既.  
可惜家陣集運唔知開唔開車, 又唔想等, 順豐直落算了.

Yes 天貓店, 發順豐寄付.  下午下單, 18:08 順豐已收件.  看看要多久才到了.
唔知家陣會唔會收上樓費.... ...
Super169 發表於 2020-2-7 19:11

而家冇左住宅上門費,不過勁加價。而前寄一台P仔衹要37, 而家要83。大陸寄來仲平過本港寄。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

而家冇左住宅上門費,不過勁加價。而前寄一台P仔衹要37, 而家要83。大陸寄來仲平過本港寄。

via HKEPC I ...
ustkl 發表於 2020-2-7 19:45

我家陣 3卷膠 56 人仔, 又唔算太貴, 當然無集運平 (用開 17蚊人仔 3KG), 但都可以接受喇.
最怕好似之前, 試過寄付完佢同時收到付錢.  同店家嘈, 佢又話肯定係寄付.  
結果我影相證明順豐要收到付錢, 退番運費比我, 佢地再同順豐攪.

幾驚封關落唔到貨, 好在佢間店尋日有開工, 叫店二盡快出貨, 要趕住送落香港, 佢真係好快手.
下午四點幾落單, 六點幾順豐收件, 晚上十點半深圳出車, 頭先就送到.
樓下 call 上黎話頫豐有野送黎, 我都嚇左一跳.

順豐真係超強, 呢個時勢, 仲可以晚上 6點收件, 第二日早上 11點就到.
真係要幫佢賣下廣告, 貴少少都值.
不過, 封關之後, 唔知佢D車可唔可以照樣出入自如.

回覆 9# Super169

師兄用開邊間D膠咁平,質素ok嗎?