[零件配件] 想入手snapmaker初版,有冇ching用过?

呢部snapmaker初版係淘佬双11 4899买到,比平时抵成千银,我只用3d打印功能,吾知呢部印出黎横纹多吾多,有冇ching用过俾d意见小弟~
(原本想买光固化,但原来又要用酒精洗,光固化树脂喺屋企玩味又好大,耗材比pla贵好多,最后吾买佢lu)
thx

呢部snapmaker初版係淘佬双11 4899买到,比平时抵成千银,我只用3d打印功能,吾知呢部印出黎横纹多吾多,有 ...
teamling 發表於 2020-11-8 16:20

我記得2 手區有人賣3 合1 , 打印/鵰刻/雷射機, 我上淘寶睇過好似成9千銀, 佢起價4千幾, 放左2-3 次, 出POST幾個月只有人問都無人買. 個人覺得可能部機打印尺寸細, 好多人買完佢都係羅來做打印, 唔用來CNC. 4千蚊既話講真買部打印大野既大機好過. 如果要鵰, 部機鵰金屬又唔夠力, 打印面積又細. 如果你真心用來打印, 買部4千幾蚊既大3D PRINTER 好過.

我記得2 手區有人賣3 合1 , 打印/鵰刻/雷射機, 我上淘寶睇過好似成9千銀, 佢起價4千幾, 放左2-3 次, 出PO ...
Yucie 發表於 2020-11-8 22:37

有劳ching先,佢果度应该都吾错,不过见到z轴得13cm乙,仲系双轴,要另外买的话要买2条轴,应该都吾平,我想买果部有个32cm的加长单z轴组件,可以印高好多。
睇番有个细机印大件的post有张图系用snapwaker呢部印的,又好似几好甘,所以先想买

有劳ching先,佢果度应该都吾错,不过见到z轴得13cm乙,仲系双轴,要另外买的话要买2条轴,应该都吾平,我 ...
teamling 發表於 2020-11-9 10:19

50X 50X50 雙軸
呢部機4千幾, 之前有人買過呢間公司既平價機(20X20X20    999人仔), 你可以搵返之前既POST 有人買過出過POST

呢部機4千幾, 之前有人買過呢間公司既平價機(20X20X20    999人仔), 你可以搵返之前既POST 有人買過出過 ...
Yucie 發表於 2020-11-9 11:34

好ge,咁我揾吓先,thx