網頁超連結....

岩岩整個網頁....
EXE、BAT 超連結 點解係下載.....唔係執行??
有冇得整執行

正常來說,應該唔可以響Server run個Program的... 否則有人Upload左個Virus上Server後再執行,個Website咪玩死?

原帖由 GraphiteCube 於 2009-3-28 22:15 發表
正常來說,應該唔可以響Server run個Program的... 否則有人Upload左個Virus上Server後再執行,個Website咪玩死?

ISCSI Server....
我用想Website做個Menu開Program....
有冇方法可以解決?

回覆 3# 的帖子

即係經Browser去叫Server run programs?

我知道PHP可以做到(無記錯係可以由PHP行Command),但係點做就上PHP.net查API啦~

原帖由 十三 於 2009-3-28 23:38 發表

如果個server係你o既就有方法.

個server係我起出來...
我差左個Menu....

我覺得樓主想講cilent-side開

原帖由 Windows7 於 2009-3-28 20:18 發表
岩岩整個網頁....
EXE、BAT 超連結 點解係下載.....唔係執行??
有冇得整執行

1. click 會execute 個exe / bat, 我會覺得係一個security threat
2. click 條link 會行一個windows only o既 executable, 咁係仲係咪web?