[其他] 有冇mainframe友係度?

成日对住D绿字, 对眼好酸

个感觉好似日日砌紧assembly...好鬼烦

返工最大乐趣就係上EPC

我對左mainframe都好多年,不過好多年前都已經唔係綠字,用terminal emulator,字體set白色。

回復 2# ati16800

3270 定 5250?

係咪白色字舒服D架?

你都係用 telnet上去, d 字應該有得自己調較.

回復  ati16800

3270 定 5250?

係咪白色字舒服D架?
monsterz 發表於 2013-5-7 20:21

3270 。我鐘意睇白字(黑色底)。

成日对住D绿字, 对眼好酸
个感觉好似日日砌紧assembly...好鬼烦
返工最大乐趣就係上EPC:cheer ...
monsterz 發表於 7/5/2013 18:04

做 mainframe 人工高, 大大都兮專心D啦...
得閒應該 飲杯水, 望遠野, 做下伸展運動, 行下....

真心問,現在講的mainframe 係唔係得番 IxM行緊??

真心問,現在講的mainframe 係唔係得番 IxM行緊??
b_seeker 發表於 2013-5-10 01:39

AS400 , iSeries. ?

做 mainframe 人工高, 大大都兮專心D啦...
得閒應該 飲杯水, 望遠野, 做下伸展運動, 行下.... ...
toylet 發表於 2013-5-9 21:41

多谢关心

人工唔算高wor

砌来砌去得果隻样, 心生厌倦

AS400 , iSeries. ?
garrodran99 發表於 2013-5-10 09:21

应该係得I记仲係度...Z/OS, DB2, MQ...早年D NEC, HP 等嘅生意已经死晒