[操作疑難] Xcode 可以連接 FTP 直接修改嗎?

寫開PHP, 最近要學XCODE

想問點樣可以直接連上FTP進行檔案修改?

自己未用過蘋果野, 上網又搵唔到...

用開eclipse, notepad++ 都有plugin可以直接連上FTP

XCODE有無?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你想用xcode edit php?應該冇直接edit

可以試下係server開sftp
然後再用freefilesync sync上去

利申:未試過

係SERVER整個GIT?

用 ...
gn01119056 發表於 2017-7-2 16:26

XCode 本身已經唔好用,連自身 Support 嘅 Swift Lang 都未做得好 ,另外 Xcode 8 完全封殺 3rd party plugin ,以前都有機會做到,Xcode8 應該有無乜可能

建議你學番用 Atom(or VS Code) / Sublime / Intellij Ultimate( Or PhpStorm)

全部 Window/Mac 都有

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

用 ...
gn01119056 發表於 2017-7-2 16:26

寫php用呢個... 堅好用.. 呢個價真係值既..
https://www.jetbrains.com/phpstorm/download/#section=mac

D人成日話php難寫難跟又呢樣又果樣... 其實.. 寫php首先.. 你需要一個好用既IDE...

我用開eclipse

不過想學寫ios app, 試下用xcode

原來無必要都唔用了

回復 7 #gn01119056

寫開php 唔係應該學 cordova(/ionic) 寫web app易d?

via HKEPC Reader for Android

回復 gn01119056

寫開php 唔係應該學 cordova(/ionic) 寫web app易d?

via HKEPC Reader for Android ...
gamezz 發表於 2017-7-9 23:44

係會用ionic寫, 不過都想睇下原生分別大唔大

係會用ionic寫, 不過都想睇下原生分別大唔大
gn01119056 發表於 2017-7-10 18:25

兩個世界  

不過真係做就應該玩 React Native,

因為 Webview 喺 Android 真係太差喇(硬件問題)

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone