原來HKEPC仲用緊Discuz 7.2 !!! 唔怪得仲未有mobile版 !

原來HKEPC仲用緊Discuz 7.2 !!! 唔怪得仲未有mobile版 !

https://zh.wikipedia.org/wiki/Discuz!

依家都出到 X3.4 正式版 , 相差左成十年. 好心就upgrade 下啦
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

依家都出到 X3.4 正式版 , 相差左成十年. 好心 ...
longleg 發表於 2019-9-21 07:12

因為唔係代代升

隔咗咁多代已經升唔到  要升幾乎等如重做

好多公司嘅 Technical 都係咁

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - iOS(4.0.2)

少做少錯,多做多錯。由其hkepc 咁大db 好易死

正如xp 都仲有人用

依家都出到 X3.4 正式版 , 相差左成十年. 好心 ...
longleg 發表於 2019-9-21 07:12

區區hkepc, db 可以有幾大  

少做少錯,多做多錯。由其hkepc 咁大db 好易死
dan_dan 發表於 2019-9-21 12:35

都唔算好多代, 可以先上X2 再上X3, 講到底都係想唔想做啫

因為唔係代代升

隔咗咁多代已經升唔到  要升幾乎等如重做

好多公司嘅 Technical 都係咁

via HKEPC IR  ...
hihihi123hk 發表於 2019-9-21 09:21

升唔升冇乜問題

對於普通用戶的我,因為唔知有咩分別,所以沒咩所謂

唔駛升啦,discuz 官方唔係話唔做喇咩,升黎之後都係無後路了。

唔駛升啦,discuz 官方唔係話唔做喇咩,升黎之後都係無後路了。
tomchen 發表於 2019-9-21 21:17

據說 X 及以上既版本都係比 企鵝收購後既版本 ,
所以好多討論區都冇升上去,而且升完多左既功能又大食又無用。
而且而家D討論區實際都冇咩人上。靠造假機械人去發帖、回帖、刷數值。