公司既重新做過個網頁

無 database 的 , 只係間唔中有野更新下

要正正經經的 design ( 我地係傳統行業 ) , 應該唔複雜的 , 只係介紹公司背景 , 產品 .

大約 50頁 , 想問下 , 如果搵出面公司做 , 應該搵邊類公司搞 , 咁簡單既野 , 如果搵大 vendor 做 , 會唔會好貴 ? 出面通常點計費用 ?

網上有 d 係現成 template , 即係佢己經做好 , 我揀岩就俾錢 , 呢類好嗎 ?

thanks

50頁, 全部就咁HTML page冇CMS?
祝你好運

至於網頁貴定平, 唔係淨睇頁數, 越多功能/越花巧越貴
出面大把專做Web Design/Development公司, 冇特定費用, 貴同平既公司可以差幾倍都唔奇

網上template, 你自己有時間識自己寫咪冇問題

唔知你有幾多budget,但其實網上有好多人做網頁freelancer(香港,外國都有)。

要正正經經的 design ( 我地係傳統行業 ) , 應該唔複雜的 , 只係 ...
peterchu1 發表於 2020-11-6 21:55

plain html 同揼石仔冇分別... 唔難, 但係要時間...
另外唔好以為用template 就好好做... 現成system 係有learning curve... 你自己裝個xampp 玩吓就知

要正正經經的 design ( 我地係傳統行業 ) , 應該唔複雜的 , 只係 ...
peterchu1 發表於 2020-11-6 21:55

睇你地要求啦, 用那些 template原則上會平D, 起貨會快D.
唔係就要搵埋designer 設計, 多左round trip會慢D. 但會比較岩你地心水. 因為D templates多為英文設計, 如果改做中文會唔係咁好睇, 字短左, 空位多左. 可能都好多野要執.

至於搵公司定freelancer,

後者會平D, 但起貨會較慢, 爛尾機會比較高. 追究都比較麻煩. 不過都只係一般來講, 可能你遇到一個熟手又盡責的, 睇彩數

前者都分好多類, 有D好細規模可能都係做罐頭websites, 未必咁customize到你既需要.
大少少既係一D digital agency. 有少少規模, 有齊designers, web developers. 收費會高D. 但可以customize 到你既需要.

你可以格下價, 搵到幾間岩心水就上佢官網睇佢地profolio , 九成都會有做過websites既links.
都可以上linkedin 睇下間公司規模, 員工經驗.

總之便宜唔一定差,貴唔一定好。點樣篩選好?最好搵多幾間,除左你公司既要求,價錢之外,要睇公司往績,而且都要有運氣。

最後一點就係你最好事先岩清楚想做D咩, 自己去搵d相似既websites, 後來改要另外收費的. 同埋就係找數安排,source code, website framework,網頁寄存呢d細節野

唔知你有幾多budget,但其實網上有好多人做網頁freelancer(香港,外國都有)。 ...
looking4pc 發表於 2020-11-6 22:15

我公司唔會搵 freelancer , 要搵做開 web 既公司

我公司唔會搵 freelancer , 要搵做開 web 既公司
peterchu1 發表於 2020-11-7 07:36

你50頁話大唔大, 話細唔細

用freelancer有咩問題? 平左(少左中間人抽水) 直接左 (你同個freelancer直接講叫佢係你面前改, 又唔駛中間有人)

簡單無PAYMENT SYSTEM又SQL DB既, 搵個freelancer再搵個罐頭PAGE改完就收工啦~

依間( https://achang.tw/ ) 我之前介紹過比2個朋友, 好用無穫氣, 之前係飛去台灣開過一次會, 之後既EMAIL或者傾電話, 大約3星期攪店, 然後你再搵AZURE HOST左佢~買個DOMAIN NAME收工

多謝提議 , 我老板講左唔會搵 freelancer 做 , 我係卒仔 , 唔想同佢解譯咁多

回覆 8# peterchu1

老闆大把錢,你只需外面找個全包餐

回覆 8# peterchu1
直接搵網頁設計公司quote價