呢樣又唔使,個樣又唔使,乜都唔使嘅話,淨係 text edit 用部 android pad 得啦。 ...
javacomhk 發表於 2023-3-1 10:50

Android pad 個mon太細啦

直用Linux好,Win 10/11 次之 (有Linux Subsystem),反而Mac真係諗唔到咩好處。唯一係信仰。 ...
hoho1986 發表於 2023-3-1 09:22

習慣嘅問題,唔就手會周身唔聚財。

M1 都夠用到爆炸 但最緊要買16G Ram 以上
錢錢夠上1T SSD

我都系Dev Javascript ( reactJS / NestJS )/ py ...
shal 發表於 2023-3-1 09:03

我覺得16GB都係啱啱好夠用咁,32GB會好d

建議用desktop雙mon會順手好多
其實一直唔明D人點樣可以係macbook上做野, 覺得效率低好多
一般外出工作先被迫用住先

建議用desktop雙mon會順手好多
其實一直唔明D人點樣可以係macbook上做野, 覺得效率低好多
一般外出工作先被 ...
gn01119056 發表於 2023-3-1 14:54

MacBook 都可以接Mon的

MacBook 都可以接Mon的
shal 發表於 2023-3-1 14:57

我都有macbook, 試過接mon, 但macbook個mon實在太細
真係做野始終用返兩個2K正常mon
部macbook都係for外出使用

我都有macbook, 試過接mon, 但macbook個mon實在太細
真係做野始終用返兩個2K正常mon
部macbook都係f ...
gn01119056 發表於 2023-3-1 15:10

系home 當然外接大mon la

習慣嘅問題,唔就手會周身唔聚財。
joe0joe 發表於 2023-3-1 13:54

請問師兄點解覺得16GB系啱啱夠用?

請問師兄點解覺得16GB系啱啱夠用?
190303458 發表於 2023-3-14 21:22

都無做乜嘢就用咗27Gb喇

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 19# joe0joe

淨係 whatsapp 個都用左 1G 幾,用返browser 入面開 web.whatsapp.com 會少好多
仲有你頭四項都食好多ram