大家期唔期待 LG Incite ??

香港有人入左手, 可以在美國果邊做 unlock , 就可以用到。部機係唔係好用, 可以參考下呢篇測試報告。

上次用完ks20, 通話同Asus 一樣差~
同埋有d 幾嚴重O既bug:funk:

原帖由 dochi 於 13-12-2008 16:52 發表
上次用完ks20, 通話同Asus 一樣差~
同埋有d 幾嚴重O既bug:funk:

我用過1個月KS20
真係用到怕

ks20點唔掂法?

no no no !  LG is in someway better than HTC I think.

I 've flashed my LG KS20 to wm6.1 Eng. rom, very stable & very fast (faster then before ), initial 6.0 HK rom is no good not the hardware itself at all

原帖由 f16 於 2008-12-14 00:31 發表
no no no !  LG is in someway better than HTC I think.

I 've flashed my LG KS20 to wm6.1 Eng. rom, very stable & very fast (faster then before ), initial 6.0 HK rom is no good not the hardware its ...

wm6.1 rom, 等十世有.....印象中半年後先有個ok d O既版本~~
我部機唔見O左O個陣, 都仲未有個可用O既版本~~
之前O個d 連個cam 都唔用得, 玩我咩~~

ks20 bugs (官方冇解決方法):
1. 久唔久hang 機
我一開始用10a 冇O野, 不過自己up 完10b 就成日hang
但大多數人同我相反, 佢O地係10a 勁hang, 10b hang 少好多

2. 話音質素差
同asus d 機一樣差, 聽你電話O個個通常都會小你

3. 冇啦啦會認唔到張卡
我O既經驗係入standby mode 會trigger 個問題~~
按power 制, 隔一陣佢熄mon, 講一陣電話佢自己熄mon.....都會入O左standby mode~
e.g. 聽聽下歌, 電話入聽電話, 隔一陣就會熄mon 入standby mode....
講完電話之後, 你會發現wmp 播唔番首歌 or extreme case 唔見O左storage card
e.g.2 查dr.eye, 之後部機入standby mode ....
你開番著, dr.eye 會話你eject O左張卡, 要close program

4. 裝唔到中文外掛
flash 官方英文rom, 裝中文外掛會hang 死...
小熊工作室唔得, ce-star 都唔得
難怪咁耐以黎淨係得中文rom

LG機唔係咁敢用,問題太多

link: 403 Forbidden

原帖由 dochi 於 2008-12-14 04:24 發表

wm6.1 rom, 等十世有.....印象中半年後先有個ok d O既版本~~
我部機唔見O左O個陣, 都仲未有個可用O既版本~~
之前O個d 連個cam 都唔用得, 玩我咩~~

ks20 bugs (官方冇解決方法):
1. 久唔久hang 機
我一開始用10a  ...

no la, my ks20 with Eng. wm6.1 rom, with CE-Star running very smooth 小熊就真係唔得!Anyway, better than HTC but I prefer Asus ! I've sold my ks20 already after use of 1 year !