關於WM 6.1 o既問題

岩岩買左touch pro2...之前未用過wm
想問一下,點樣可以禁止佢o係無wifi o既情況下用左gprs 連線?

去setting>connections>connections
del左個gprs setting for你而家個電話公司
因為一插sim卡落去,佢就同你自動set左gprs既setting

thx
咁我點先知道自己用緊乜野上網?
另外我想問一下,mobile個msn 有冇得好似而家新版咁,同時幾個地方一齊上?

原帖由 TELAMON 於 2009-6-13 17:32 發表
去setting>connections>connections
del左個gprs setting for你而家個電話公司
因為一插sim卡落去,佢就同你自動set左gprs既setting

甘咪無得用gprs lo

原帖由 vodaben 於 13-6-2009 17:51 發表

再想用轉係無sim卡既情況下開機,再關一次
插返sim卡就會有返個setting

原帖由 insanity 於 13-6-2009 17:40 發表
thx
咁我點先知道自己用緊乜野上網?
另外我想問一下,mobile個msn 有冇得好似而家新版咁,同時幾個地方一齊上?

del左個gprs setting已經上唔到網(gprs)
開wifi連接好就上得返
你教我應該點分而家用咩上網

msn得,只要電腦個msn度set返'係登入時唔係其他地方登出就無問題'

原帖由 vodaben 於 2009-6-13 17:51 發表

係,因為我而家個gprs好貴,所以唔想唔小心用左

原帖由 insanity 於 13-6-2009 18:01 發表

係,因為我而家個gprs好貴,所以唔想唔小心用左

del左一定用唔到gprs上網,唔洗煩

原帖由 TELAMON 於 2009-6-13 17:59 發表

del左個gprs setting已經上唔到網(gprs)
開wifi連接好就上得返
你教我應該點分而家用咩上網

msn得,只要電腦個msn度set返'係登入時唔係其他地方登出就無問題'

岩岩試左,一用手機o個登入就自動logout左windows o個個