點先用到個htc test program??
我係數記出機,在應用程式,即移除程式就有.
但係推開個menu就搵唔到,點先開到黎用呢?

原帖由 windkit 於 2009/11/3 20:36 發表

其實係2.0.x 佢唔記得加番d apn
之前1.1.3都有ge

係呀.. 佢都寫到明唔記得...下個 version 會加返..

原帖由 正宗球迷 於 2009-11-3 23:13 發表

想問下,呢個nandroid backup,可否將我現時Magic 的OS backup?因為壞機都要show番係unroot既版本先當冇void warranty.

我自己都有backup一份先上

原帖由 windkit 於 2009-11-3 20:36 發表

其實係2.0.x 佢唔記得加番d apn
之前1.1.3都有ge

可以download個APN Backup & Restore搞掂佢~

原帖由 IanW 於 2009-11-3 22:41 發表

用落 ok 丫. 上網仲好似快左.
以前數記好難出 H, 而家成日見佢.

但係我到而家都唔知佢個 contact widget
係根據乜野黎 sort.

聽聞有d 人話mms唔work

magic個顯示係3G定H?
我用數記,多數都顯示3G,係用 APNdroid, 當on番個上網,佢先會短暫,初頭出番個H,之後變番3G

原帖由 正宗球迷 於 2009-11-5 00:50 發表
我用數記,多數都顯示3G,係用 APNdroid, 當on番個上網,佢先會短暫,初頭出番個H,之後變番3G

PCCW 多數都係H, 間中收得唔好會係"G", 好少出"3G"

原帖由 正宗球迷 於 2009-11-5 00:50 發表

SMV已經換過幾張sim card都係3G
間唔中流量大會去H

請問而家MAGIC 行/水分別幾錢??

想入返部玩下?

THANKS

原帖由 lwclam 於 2009-11-5 10:16 發表

SMV已經換過幾張sim card都係3G
間唔中流量大會去H

好多 SMV 用戶都有呢個情況,似乎不能解決,
但聽說 upgrade 做 sense ui 後便沒問題,希望 official rom 真的可解決吧。