有冇邊款software能夠只會將電腦mon嘅畫面傳至手機?

Teamviewer唔啱我用,我唔係要用手機remote pc,只想將手機當mon用,天冷,想匿被窩用logitech mk240 經手機畫面上epc?

用手機打字好冇癮 ?

spacedesk

唔明點解要咁用..... , 買條OTG線直插個USB接收入部機度就用到了吧....

回覆 3# netmen

將隻mon  otg?只有d-sub,仍然可以otg?
再者,如果搞發佈會,由於唔知有幾多人會來,可能50,可能500…點otg?成地usb線唔係辦法…

問題唔係 ANDROID 度,問題係 WIN10 度

不過樓主要預用無線 KEYBOARD+MOUSE 上床控部腦,唔係睇得唔 CLICK 得

錯區?

回覆 5# chue

win7 有冇投影呢回事,具體操作如何?
#1已表示會用logitech mk240,唔要keypad,貪佢細個 ?

可能有人認為bt k/b set更輕巧,不過手感始終唔係嗰回事?
(同時駁多套無線鍵鼠套,實際操作並沒太大問題)

Teamviewer唔啱我用,我唔係要用手機remote pc,只想將手機當mon用,天冷,想匿被窩用logitech mk240 經手 ...
靜止 發表於 2018-2-11 20:18

咁你直接買隻手機藍芽鍵盤唔係仲簡單?

唔控鍵盤,我覺得TEAM VIEWER係有純觀看模式,你可以試

仲有一個APPS叫IDisplay,將你手機當第二個MON用

咁你直接買隻手機藍芽鍵盤唔係仲簡單?
s84292 發表於 2018-2-15 18:32
for what?真心唔明,雖然手機鍵鼠套我本身有,不過唔好玩的,尤其mouse 外殼設計唔掂,唔好click。另一問題係無線接收能力,大牌子bt k/b set 好貴,似乎都是MK240比較實在,2A電有排用。

for what?真心唔明,雖然手機鍵鼠套我本身有,不過唔好玩的,尤其mouse 外殼設計唔掂,唔好click。另一問題 ...
靜止 發表於 2018-2-21 20:27

藍芽直接落你電話用呀,唔洗插USB手指收,反正你都係上網~手機MON咁細其實睇得都幾辛苦

真係唔鍾意就IDisplay