玩 Oculus Rift 有問題

趁住聖誕有特價, 入手左 Oculus Rift & Touch 正式進入 VR 世界,
電腦放廳, 空間冇問題, 弊在太open, 玩普通game個顯示屏同步show 我玩緊咩都叫做光明正大,
但係想同小櫻偷情就大獲, 熄mon 又太突兀.

有冇計開game 出來玩唔同步顯示響個螢幕度?

小櫻的設定度咪有得較囉 , 說真的 , 見唔到乜仲死呀 , 人係好奇的.....

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# hkfatcheong

就算隻Game硬性同步顯示, 用virtual desktop就能解決..

趁住聖誕有特價, 入手左 Oculus Rift & Touch 正式進入 VR 世界,
電腦放廳, 空間冇問題, 弊在太open, 玩普 ...
hkfatcheong 發表於 2018-12-28 00:11

有無顯示出 mon 都唔係問題, 問題係 - 你忘記咗係玩緊 VR 遊戲,
玩家係需要有最低限度嘅動作....

同小櫻補習一定係關自己係房 或 全屋無人至進行, 如果仍係廳玩,
即使 mon 無嘢睇, 但你雙手揸住前方前後搖, 跟手下盤不自覺咁推
送.... 你估屋企人望見似做緊乜 ??

所以唔係有無射畫像出 mon 嘅問題, 你搞錯重點....

同小櫻補習一定係在自己房啦!
點會甘大胆係家中大廳玩

趁住前排有特價,邀請左小櫻返屋企玩, 玩玩下點解眼矇矇既,

唔係流馬尿呀,係有霧氣呀, 想問下各位巴打絲打有冇計?

唔係流馬尿呀,係有霧氣呀, 想問下各位巴打絲打 ...
hkfatcheong 發表於 2019-1-14 21:28

貼兩包吸濕珠在眼鏡内兩側就ok , 唔影響視線

貼兩包吸濕珠在眼鏡内兩側就ok , 唔影響視線  

netmen 發表於 2019-1-14 22:17

如果鏡片會變朦, 佢汗水化霧氣效率高過吸濕珠幾倍...

唔係流馬尿呀,係有霧氣呀, 想問下各位巴打絲打 ...
hkfatcheong 發表於 2019-1-14 21:28

爆得房就唔好慳果少少, 開埋冷氣嘛...
大汗+易高體溫, 祗能開冷氣解決...

爆得房就唔好慳果少少, 開埋冷氣嘛...
大汗+易高體溫, 祗能開冷氣解決... ...
seeingdaily 發表於 2019-1-15 17:45

最近的天氣都叫幾清涼 , 仲要開埋冷氣玩都真係好熱血下

上面個方法我自己都係咁有用 , 可能每人效果都有分別吧