有冇人玩緊Asgard's Wrath?

玩左唔夠一個鐘已經好頭暈,我已經揀左最慢果個移動模式,救命 ......

未玩得想買, 玩VR 如果行路搖下搖下好似係必暈

玩左唔夠一個鐘已經好頭暈,我已經揀左最慢果個移動模式,救命 ...... ...
fallout8 發表於 2019-10-22 10:52

你應該見到我有"成就" 嘅信息.....

用咗咁耐 VR 都仲暈, 弱雞啲喎.... 其實移動速度未夠快, 我想再
快啲, 肉膊戰時至夠速度閃避 (用手掣)....

咁睇... Stormland 要飛嚟飛去更加唔使預你, 仲諗住可以打一兩
鋪 COOP....

快啲練好對 VR legs, 2020 嚟緊有 Medal of Honor VR, 到時要人
參戰打納粹呀.....

你應該見到我有"成就" 嘅信息.....

用咗咁耐 VR 都仲暈, 弱雞啲喎.... 其實移動速度未夠快, 我想再
快啲 ...
seeingdaily 發表於 2019-10-22 20:57

其實我VR唔係玩好多,主要係部腦係房,冇咩空間玩 VR,尋日玩AW我差d打爛個Touch controller.... 玩得最多係VR女友, robo recall同 beat Saber, lone echo都有玩,依幾隻都無問題,玩 lucky tale已經少少暈,睇來我真係要苦練下,聽講一覺暈就要停一陣再繼續....

話時話,師兄你苦練左幾耐先練成VR腳?

我玩 AW 無打爛個 controller, 但就有一手掃咗隻杯落地, 好彩隻杯係強化
玻璃無爛, 不過杯底崩咗少少同一地水..... 玩 AW 條線要吊高啲, 我試過自己
轉咗身都唔覺 (係呀, 用棍仔轉身, 個身體又轉埋一份), 隻手向上揮時 "click"
到頭線兩次, 幾驚整斷, 我哋香港水貨客自己買唔番配件, 要托上托好麻煩....

基本上我 2016 時一收到 CV1 就可以揸二戰戰機, 開始就任何移動都無問題,
祗有喺 VR 早期有兩隻外加 VR 支援嘅平面遊戲 (Town of Light, Vanishing of
Ethan Carter) 到而家都仲會有胸口悶感, 可能係 VR port 做得唔好....

可以玩到 Lone Echo 應該都有 VR 腳, 可能而家係識 VR 行, 但仲未識 VR 走,
你用 AirCar 訓練吓, 逐少時間加長, 直至可以飛到打轉都無事....

第三身 VR 都有暈, 你體質又怪咗少少, 會唔會係執得 "小櫻" 多, 血氣弱咗....

我玩 AW 無打爛個 controller, 但就有一手掃咗隻杯落地, 好彩隻杯係強化
玻璃無爛, 不過杯底崩咗少少同一地 ...
seeingdaily 發表於 2019-10-23 00:31

Lone Echo唔暈我覺得同太空中浮游有關,因為移動好慢同少轉彎。

AS完全係另一回事,一轉彎就暈到PK, 重有我想問係咪用Right Stick轉方向?我用Right Stick轉向係跳下跳下咁轉,攪到重暈

Asgard's Wrath - 預設係右手主手用家
左邊支棍仔 - 前後 (forward /backward) + 左右橫移 (strafe)
右邊支棍仔 - 轉身 ( Turn )

喺設定轉換為 - 左手為主手, 咁上面嘅左右棍仔操作會調換....

我轉身無跳吓跳吓, 佢預設係 "快速 90° 轉身 (Snap Turn)", 會唔會係你頭暈錯覺 ??
可以係設定換成 Smooth Turn, 不過睇怕你會仲暈多啲....

Asgard's Wrath - 預設係右手主手用家
左邊支棍仔 - 前後 (forward /backward) + 左右橫移 (strafe)
右邊支 ...
seeingdaily 發表於 2019-10-24 00:47

Thanks師兄教路,星期六日開壇再試!

同學, 有無去冒險 ?

操作上有咩唔解可以問我, 劇透就視乎你需要 (不過都係自己試晒唔得至
劇透...).

同學, 有無去冒險 ?

操作上有咩唔解可以問我, 劇透就視乎你需要 (不過都係自己試晒唔得至
劇透...). ...
seeingdaily 發表於 2019-10-27 19:21

日日昅Sir, 小弟星期六日偷懶冇練,頭先練左半個鐘,改左setting, 主要係將移動同轉向速度減到最慢最慢,覺暈時立即停止移動數秒,亦參考左 reddit上既教學,在移動時雙腳不停踏步,感覺無上一次甘暈。

但係係除頭盔後仍然會小暈一段時間,睇來有排攪。