有咩香港牌子 既 QC 1開N 火牛?

最好有超過 1年保養
香港最好係咪magic pro?

Momax 好似唔多見有

最好有超過 1年保養
香港最好係咪magic pro?

Momax 好似唔多見有
hohohea 發表於 2017-7-15 18:39

係1個火牛n個qc usb定 1個火牛 1個qc usb + n個普通usb?

n =?

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - Android

買aukey / anker之類既國產牌子重好,
magic pro cp值好低

香港牌子=大陸牌子貼牌,價錢更貴,品質一樣甚至更差。
去ssp散貨場買個aukey,或者去黃金買anker,再唔係就去新高登orico專門店買個orico行貨仲好啦。

除了 magic Pro Q3/Q5, 我沒有見過全部 ports 同時支援高電壓及QC3.0.

香港牌子=大陸牌子貼牌,價錢更貴,品質一樣甚至更差。
去ssp散貨場買個aukey,或者去黃金買anker ...
hk133 發表於 2017-7-16 16:04

Orico? 師兄不要害人吧...... 你有用過 Magic Pro 的產品嗎?

Orico 這個品牌得個平字

Orico? 師兄不要害人吧...... 你有用過 Magic Pro 的產品嗎?

Orico 這個品牌得個平字 ...
anthonylei 發表於 2017-7-16 16:55

拆過magic pro嘅尿袋,用嘅電池似乎係雜嘜聚合物電,仲衰過大陸牌子。至於orico充電器,我覺得都算ok,用過一段時間,夠平、抵玩,後尾買左anker先至賣左佢。

magic pro尿袋,有圖有真相:

回覆 2# bhkk00

1-2個QC 其他普通USB都得
鞋~0係SSP 買左個平野1QC1普通 個QC頭用左1晚就死左.

小弟家中無冷氣而且好多人,所以最好有超過1年保
有無推介?

用緊Orico, AuKey, Anker 全部都ok.