【走伏】外置無線充電接收器 (更新#24)

螢幕快照 2019-02-10 下午5.14.46.png

見屋企人用緊內置無線充電又幾方便 (速度都算快)
想幫幾部 iphone android 都加 ed 外置 QI 接收器
再加多幾部 QI 充電器放屋企不同位置
咁就所有 Device 都可以共用
唔洗周圍都係 lightning typeC mircoUSB 充電線咁亂 (成本只係每部幾十蚊)

有冇Ching用過?
外置會唔會慢d同發熱叉壞電?

呢d 外置無線接收器,做唔到快差,同埋用耐左(大約半年)好多時都會斷左線,用唔到

呢d 外置無線接收器,做唔到快差,同埋用耐左(大約半年)好多時都會斷左線,用唔到 ...
py120 發表於 2019-2-10 22:23

咁買兩個試下先

咁買兩個試下先
expedia 發表於 2019-2-11 13:46

Ching,可以報告一下嘛?THX (我出完post先見到你呢個...)(最關心宜家D接收器會唔會好熱)

Ching,可以報告一下嘛?THX (我出完post先見到你呢個...)(最關心宜家D接收器會唔會好熱) ...
eva0083hk 發表於 2019-2-18 17:09

依兩日先逃
試左響 iPhone 先

因為 iphone 電量冇咁大
Android 果d成四五千 mah
1A 真係有排叉

你淘左邊隻?

回覆 5# expedia

新IPHONE 同 新ANDROID 果啲多數有無線快充
你淘果啲貼最多都係0.5A-1A 係唔同,慢好多

回覆  expedia

新IPHONE 同 新ANDROID 果啲多數有無線快充
你淘果啲貼最多都係0.5A-1A 係唔同,慢好 ...
a886 發表於 2019-2-18 18:31

所以未 iphone 用囉
部 iphone 得 16XXmah
又冇 background 行野
1A 都可接受既

iphone有出QI充電殼, 唔使咁樣掉掉FING

iphone有出QI充電殼, 唔使咁樣掉掉FING
jacktsui 發表於 2019-2-20 11:47

都有留意
最後淘左張比舊iphone玩下算
個套成舊水留番錢黎買mi9(25w無線快充)好過

都有留意
最後淘左張比舊iphone玩下算
個套成舊水留番錢黎買mi9(25w無線快充)好過 ...
expedia 發表於 2019-2-20 14:29
垃圾黎
叉一分鐘就斷電
成日dodo聲話接觸唔正
好在廿幾蚊買一個算