有邊D移動電池 support 華為既 supercharge ?

上網衹揾到華為果隻 10,000mah, 請問仲有冇其他大D袈 ?

暫時得華為官方果隻AP09S做到22.5W supercharge, 40W supercharge 12000mah尿袋係發布左但未賣街
想要20000mah尿袋其實其他QC3.0的尿袋都充到18W去有支援FCP既華為手機, 慢少少但平多多

小米10000專業版同小米移動電源2C 20000都支持18W 華華為FCP,之前淘寶都見過有幾隻第3方話support 真華為4.5W 5A快充,你可以搵下

【mopoer华为超级快充充电宝20000mAh支持P20Mate20pro超薄移动电源】https://m.tb.cn/h.eaNvd1w?sm=92389b 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥C24Qbzmp8qS¥后到👉淘♂寳♀👈

未聽過呢D牌子,唔係好敢用,驚爆炸

Link ?

Verbatim 有
pcgamer99 發表於 2019-4-8 20:29

"倍斯特20000毫安充电宝QC3.0双向快充聚合物电芯快速type-c移动电源魅族华为快充版大容量超级闪充正品8"

唔知啱唔啱你

請問點知部手機支唔支援 FCP ? 我用緊 Honor Note 10, 睇 D spec 冇講支唔支援 FCP 噃。

暫時得華為官方果隻AP09S做到22.5W supercharge, 40W supercharge 12000mah尿袋係發布左但未賣街
想要20000 ...
Newtype 發表於 2019-4-6 03:19

請問點知部手機支唔支援 FCP ? 我用緊 Honor Note 10, 睇 D spec 冇講支唔支援 FCP 噃。
eh123456 發表於 2019-4-24 17:04

華為support SCP (4.5V 5A / 5V 4.5A 低壓大電流) 快叉協議嘅新款機型,係向下兼容FCP(9V 2A)快叉協議,不過跟機嗰隻SCP快叉牛,就未必support FCP 9V 快叉協議。
Support FCP(9V 2A)嘅尿袋應該就可以行18W(max)快叉。
另外,新款機應該support USB-PD (9V 2A)。

前天 22:54

...
eh123456 發表於 2019-4-24 17:04

Honor Note 10支援 FCP快充
https://club.huawei.com/thread-19060367-1-1.html

咁FCP慢過SCP幾多架 ?