淘寶磁吸線使用簡報

因為手機冇無線充電,所以想搵磁吸線用。
買咗呢款磁吸線都幾個月,用咗咁耐都覺得幾好用,買嗰時都係是旦搵一款(因為太多款),用落先知原來有分別,有D只係可以充電,而有D可以充電同傳數據,我呢款就係可以充電同傳數據(近排先至知 )

外觀,條線身好軟
6 天前 12:09

有LED夜燈

插落手機後係凸咗舊野出黎

用落都唔錯,因為可以傳數據,所以係support QC 充電器,而且吸入時個位都好準,基本上一接近就會吸到正哂

正, 多謝CHING分享

幾錢一條?

如果買咗呢款 磁吸線, 部機長期會有充電頭,... 咁屋企,尿袋,公司,全部啲 舊充電線 都要 換曬 .... 呢款 磁吸線 ...

所以我... 停係到.... 唔知買唔買好 ....

幾錢一條?
hkghost 發表於 2019-4-14 23:29

廿幾蚊人仔一條,唔算最平,只不過提醒一下呢類磁吸線係有分可傳data同只可充電兩種,買嗰陣要小心D揀

如果買咗呢款 磁吸線, 部機長期會有充電頭,... 咁屋企,尿袋,公司,全部啲 舊充電線 都要 換曬 .... 呢 ...
7-Eleven 發表於 2019-4-15 01:49

假如要用就真係要一次過買幾條架喇,呢類磁吸線最好就係俾micro USB機用,因為加咗吸磁吸頭就唔駛分正/反面,點吸都得

轉用咗磁吸線之後,差差吓電有訊息就直接拔走條線,睇完再差過,以前只會就住條線,差住黎睇個訊息,廢事十幾秒後又拔又插

凸出黎好易hi到,整壞個port位重死

凸出黎好易hi到,整壞個port位重死
林洋2 發表於 2019-4-15 22:49

Hi倒唔會有咩事,反而係插線差緊電一時大意唔小心一拉的話就真係GG囉,所以用磁吸線反而安心咗

磁能線?

磁能線?
asasas999 發表於 2019-4-16 18:21

當年一開始係咁叫架咪多得依單野囉,結果只係得一套頭,連線都唔俾

https://www.newmobilelife.com/20 ... znaps-we-dont-know/

Micro 年代果粒磁能頭都幾能實,
唔用佢送專用工具徒手係掹唔番粒頭出黎, 有指甲都掹唔到.
想用番普通線煩到HIHI, 而家係咪錦?

/forum/viewthread.php?fid=316&tid=2494485&page=1
/forum/viewthread.php?fid&tid&page