可靠的USB 一開四充電器牌子推薦

我前後買左兩隻,一隻就會令到usb 頭漏電,會電到自己果隻。
試過幾線,幾個位都係。
再買另一隻就好熱,熱到唔夠膽用。

其實我要求好底,屋企有兩部電話,一個ps4 手制,一部iqos
唔洗快差,慢慢差都得。但都買唔到好既充電器,有冇巴打用緊邊隻係冇問題。。。好怕買第三隻都係咁。

我前後買左兩隻,一隻就會令到usb 頭漏電,會電到自己果隻。
試過幾線,幾個位都係。
再買另一隻就好熱,熱 ...
Silverlight 發表於 2019-7-21 19:52

4 port 款內置牛款熱係正常

因為由220v轉去你需要既 usb電壓

哩個轉換過程會發出熱量

試過幾線,幾個位都係。
Silverlight 發表於 2019-7-21 19:52

不如講下,你買個隻邊到買,有冇牌子,乜差都無講,就賴果兩隻牌子唔得

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

試過幾線,幾個位都係。

你要可靠既

就要去外國網買

有 USB-IF 認證哥 d款

樓上講嘅全部唔可靠,燒X咗間屋冇保險賠

搵啲有行貨,機電署認可嘅囉。。。

用緊aukey pa-t11, 6 port. support qc3. 用了一年有多。

用緊aukey pa-t11, 6 port. support qc3. 用了一年有多。
barryw 發表於 2019-7-21 20:30

樓主要唔發熱

回覆 7# kofz

要完全唔發熱.........有點難.

barryw 發表於 2019-7-21 20:30

依隻都抵用 兩年前TB買入

粗用到今時今日都有健全 , 又唔係貴 , 壞左買過隻

依隻都抵用 兩年前TB買入

粗用到今時今日都有健全 , 又唔係貴 , 壞左買過隻 ...
pkboy 發表於 2019-7-22 15:26

Yes. 非常好用. 建議樓主考慮買多幾個口. 現在很多東西也是用USB充電的. 如手提風扇仔啦, 尿袋啦, 藍芽耳機啦, 智能手錶啦.  建議買夠6口的.